Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Een activiteit vinden die zowel je kleuter als je tiener aanspreekt, is niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er in Wallonië verschillende dierenparken en dierentuinen waar je met je hele gezin leuke ontdekkingen kan doen. Plaatselijke of exotische fauna, buitengewone dieren, dierentuinen met sterren of door Unesco erkende parken... Wij stellen er een aantal aan je voor.

Indrukwekkende Waalse fauna

Wolf, hert, everzwijn, vos, wilde kat, ijsvogel, forel... Je kent ze natuurlijk allemaal. Heb je ze ooit van dichtbij gezien? Ken je hun manier van leven? Wij garanderen je: een ontmoeting met hen in hun natuurlijke omgeving doet je versteld staan. Dus, hop! Ga wandelen of neem een toeristisch treintje om onze plaatselijke fauna te bewonderen in een van de dierenparken van de Ardennen of een ander deel van Wallonië.

Mag het wat exotischer zijn?

Misschien zal je nog steeds ongeïnteresseerde tiener (hoewel hij of zij misschien alsof doet...) liever een selfie nemen naast een panter of met zijn hoofd in de kaken van een reusachtige haai (dood, wees gerust). Dat treft! Wallonië heeft vele parken die hem of haar zullen verbazen.

Buitengewone dieren binnen aaibereik

Peuters krijgen ook hun deel van verwondering. Met dieren op hun maat: zachtaardige uilen, kleurrijke vlinders, vreemde insecten, wervelende vleermuizen... En andere die veel groter zijn dan zij. Denk aan buffels, die krachtig en vredig tegelijk zijn. De buitengewone dierenparken van Wallonië blijven verbazen.

© Otte

De musts

Wist je dat? Pairi Daiza werd in 2019 verkozen tot beste zoölogisch park van Europa. Steeds weer valt het park in de prijzen. Het is de thuishaven van 5.000 wilde dieren van over de hele wereld. Een andere aanrader is het prachtige dierenreservaat van het Domein van Han-sur-Lesse. Het domein ligt in het Unesco Geopark Famenne-Ardenne, een rijke omgeving om te ontdekken! Dus verleng je bezoek en blijf een nachtje slapen in de bomen.

 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden