Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Het Bos van Lauzelle en zijn 20 ha grote natuurreservaat, een Natura 2000 site, zijn een essentieel onderdeel van het landschap en het natuurlijk erfgoed van de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve in Waals-Brabant.

Aan de rand van de rumoerige studentenstad is dit groene, heuvelachtige en gevarieerde gebied een ware oase van rust.

Een prachtige biologische diversiteit

Vogels, herten, wilde kruiden, boomgaarden, vijvers en een rijke bosflora vermengen zich voor het grootste plezier van de wandelaars.

Drie bewegwijzerde routes

De circuits zijn afgebakend met didactische panelen en spelletjes. Ze vallen in de smaak van families en studenten die op zoek zijn naar rust: 

  • Het circuit Vochtige Gronden (1 km) laat je de fauna en flora en het ecosysteem van dit bijzondere universum ontdekken.
  • Het circuit Fauna en Flora (3 km) behandelt bepaalde aspecten van het dieren- en plantenleven van het Bos van Lauzelle.
  • Het circuit Bos (3,7 km) behandelt de evolutie van het bos in de huidige ecologische context en de rol die het speelt in ons leven.

De natuur heeft haar rechten teruggewonnen in Louvain-la-Neuve!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden