Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De Juillet Musical d'Aulne, onze favoriet, is een klassiek muziekfestival dat een eclectisch programma biedt met artiesten, dirigenten en ensembles uit binnen- en buitenland. De winnaars van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth zijn elk jaar aanwezig. De concerten vinden plaats in het prestigieuze kader van de abdij van Aulne. De wandelaars van Entre-Sambre en Maas, het kersenvolksfeest en een origineel festival maken de agenda van niet te missen evenementen compleet.

Folkloristische Mars van Sint-Rochus - 3e weekend van mei

Sinds 1961 stappen heel wat mensen – verkleed in kostuums uit het eerste Rijk – mee in de jaarlijkse Sint-Rochusmars. Hiermee herdenken ze de pelgrimstocht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. De deelnemers worden ingedeeld in 9 groepen waarvan één groep enkel bestaat uit kinderen tussen 3 en 16 jaar.

Kersenvolksfeest van Biercée - 2e weekend van juli

Het kersenvolksfeest wordt georganiseerd door het Broederschap van Taste-Cerise en is een niet te missen folkloristisch event. Er is heel wat te doen: een fuif, een brocante, optredens, een bal enzovoort.

Scène sur Sambre - augustus

Beleef hier het meest ‘gestoorde’ Zomerfestival. Op een drijvend podium op de Samber met op de achtergrond de schitterende abdij van Aulne en de rotsformaties, kan je Belgische talenten ontdekken zoals Kid Noize, Suarez of Arno.

Ontdek alle evenementen in de omgeving van Thuin: 

Vanaf

Thema

Zoekwoord(en)

44 resultaten