Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Stap in voor een fascinerende reis naar de folklore en gemaskerde traditie over de hele wereld langs honderden maskers en kostuums. Een unieke collectie in Europa

Een onderdompeling in het Carnaval van Binche

Ontdek het Carnaval van Binche, zijn geschiedenis, actoren, ambachtslui, gebruiken en tradities in de vorm van een participatieve ervaring die al je zintuigen prikkelt. Kijk, luister, raak en voel aan alles wat bijdraagt aan de schoonheid van de unieke folklore, die door Unesco erkend is als cultureel en immaterieel menselijk erfgoed.

Maskers van over de hele wereld

Van Winterfeesten in Europa tot de symbolische ceremonies in Noord- en Zuid-Amerika, van de mysterieuze Afrikaanse gebruiken tot de fascinerende tradities in Azië en Oceanië reis je door 5 continenten en ontdek je de fascinerende wereld van het masker in al zijn vormen.

Folklore en carnavals in Wallonië

Hier ontdek je een permanente tentoonstelling die gewijd is aan carnavals en folklore in Wallonië. De grote rijkdom aan tradities in de Waalse provincies wordt er tentoongesteld: kermissen, marsen, processies, grote vuren... Een kleurrijk parcours getuigt van de verschillende evenementen die het hele jaar door zin brengen in het leven van de Walen.

Een levend en dynamisch museum

  • ongeziene tijdelijke tentoonstellingen, zowel op vlak van het onderwerp als de scenografie.
  • rondleidigen
  • evenementen en activiteiten voor iedereen het hele jaar door
  • educatieve creatieve en wereldoriëntatieworkshops

Laat je onderdompelen in de fantastische wereld van het Carnaval van Binche!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voordeel Pass VISITWallonia.be

Jouw Passvoordeel

-20% korting op de individuele toegangsprijs

Aanbod het hele jaar geldig, afhankelijk van openingstijden. Op vertoon van uw VISITWallonia.be pas of door te reserveren op: https://www.museedumasque.be/. Geldig voor maximaal 4 personen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen van deze partner.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - RU

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden