Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Paardrit

La Chevauchée in het Merengebied van Lacs de l'Eau d'Heure bestaat uit ongemarkeerde ruiterpaden in het hart van de regio Pays des Lacs, in de provincies Henegouwen en Namen.

Deze ruitertochten gaan over bospaden en rustige, secundaire wegen. Je rijdt door dorpen en in beboste gebieden met rivieren en beken.

Ontdek de rijke biodiversiteit van dit merengebied, Pays des Lacs. Bewonder prachtige landschappen, stop bij tal van bezienswaardigheden en verblijf in een van de zorgvuldig geselecteerde accommodaties.

Spannende ruiterroutes


De ruiterroutes van La Chevauchée in het Pays des Lacs tellen in totaal 132 km aan paden in het Nationaal Park Entre-Sambre-et-Meuse. Je rijdt in bijzondere natuurgebieden zoals de Calestienne (kalksteen), de Fagne en de Ardennen. De regio's zijn goed voor 80% van de biodiversiteit van Wallonië!

2 mooie ruitertochten

Of je nu alleen rijdt of in een groep, je kunt je eigen eendaagse of meerdaagse buitenrit plannen.

  • De 146 km lange lus bestaat uit 7 etappes, met een variant bestaande uit 6 etappes en slechts 142 km. De ideale route voor een week in Wallonië. Je rijdt langs de Lacs de l'Eau d'Heure, vervolgens naar Treignes en de vallei van Viroin, Chimay en tot slot naar het meer van Virelles voordat we terugkeren naar het startpunt.

  • De kleinere lus van 58 km, perfect voor minder ervaren ruiters, is goed voor 2 tot 3 dagen rijden. Het neemt je mee naar Sautour, Doische, Treignes en Vierves-sur-Viroin. Deze laatste is een van de mooiste dorpen in Wallonië.

Informatie voor 
paard en ruiter

© MTPDL.REED.V.Dumont

De brochure van Maison du Tourisme du Pays des Lacs beschrijft de route van La Chevauchée in het Pays des Lacs etappe per etappe, evenals:

  • Kwaliteitsaccommodatie voor jou en je paard
  • Stopplaatsen voor ruiters zoals restaurants, boerderijwinkels, enz.
  • Nuttige adressen van dierenartsen, hoefsmeden en parkeerplaatsen voor de auto en paardentrailer of veevoerwagen. 

Contact

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden