Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Het landschap van Hérou, gevormd door de meander van de Ourthe en zijn torenhoge rotsen, is een van de indrukwekkendste in de Ardennen. Als een ruggengraat stort de sliert rotsen zich in de richting van de rivier. Deze wandeling voert je door een van de wildste streken van België.

In de richting van Houffalize en Nisramont daalt deze prachtige wandeling af naar de vallei van de Ourthe, langs de Rocher de la Vierge de Cresse-Sainte-Marguerite en de Rocher du Hérou. Een prachtige site die door het Waalse Gewest op de lijst van uitzonderlijk erfgoed is geplaatst.

Vertrek: Place du Centre 34, 6660 Houffalize
Afstand: 9,5 km
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Bewegwijzering: route nr. 11 (blauw kruis), route nr. 10 (witte en rode rechthoek) en route nr. 6 (groene rechthoek).

Doe deze wandeling bij droog weer, want de hellingen van de heuvel en de schiststenen kunnen glad zijn. Kort na de rots van Hérou, langs de oevers van de Ourthe, werd het pad zwaar beschadigd tijdens de overstromingen van 2021.

Prachtige wandeling met uitzicht op de Ourthe!

Onze onvergetelijke wandelingen

Contact

Informatie :

Huis voor Toerisme Coeur de l'Ardennen, langs de Ourthe & de Aisne
Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden