Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Stadsparcours

De route In de voetsporen van Georges Simenon leidt bezoekers door het hart van de stad Luik! Laat je leiden door de straten van de wijk Outremeuse waar de beroemde Belgische schrijver opgroeide.

Stap voor stap ontdek je de plaatsen die symbool staan voor Simenons jeugd en die ook in zijn werk terug te vinden zijn. De auteur liet zich namelijk grotendeels inspireren door de sfeer van zijn jeugd om de werelden te creëren waarin de hoofdpersonen van zijn romans zich ontwikkelen.

Een digitale wandeling van 1,5 uur

Volg de borden in de stad Luik, en maak een digitale wandeling met een reeks ongepubliceerde inhoud zoals foto's uit die tijd, audio-opnames van fragmenten uit Simenons romans, en een augmented-reality-ervaring.

De applicatie kan vanaf 11 maart 2023 worden gedownload.

In het kader van het evenement "Le printemps Simenon" heeft deze rondleiding een geheel nieuwe dynamiek gekregen. Bezoek ook de Caque, die voor de gelegenheid werd heringericht: een stoffige zolder die diende als plaats voor ontmoetingen en literaire uitwisselingen tussen studenten en kunstenaars.

Wandel door Luik in de voetsporen van Georges Simenon!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden