De gastronomische specialiteiten van Marche-en-Famenne doen je watertanden!
Le Matoufé
Deze regionale bereiding op basis van mager spek, eieren, melk en meel is zeker de moeite waard! Het wordt gepromoot door de Confrérie du Matoufé en kan worden geserveerd als schotel of als voorgerecht, op bruin brood of in een ovenschotel.
Le Baiser de Marche
Dit gebak is een echte traktatie! Dit kleine koekje gemaakt van twee bitterkoekjes is verzegeld door een laagje botercrème. Het is krokant van buiten en zacht van binnen ... Mmm!
Magerotte, de ambachtelijke vleesverwerker
Als het vlees in Marche zo goed smaakt, is dat te danken aan het fokken van varkens uit de Ardense weiden, Belgische blauw-witte stieren en Aberdeen Angus! Magerotte is een ambacht met kostbare ouderwetse gebaren en een onnavolgbare knowhow die het mogelijk maakt uitzonderlijk vlees te verkrijgen.
Bieren van de brouwerij Atrium
De naam van deze jonge brouwerij in het centrum van Marche betekent 'inkomhal' en weerspiegelt de wens van de brouwers om mensen de wereld van het brouwen te laten ontdekken, rijk aan geschiedenis, smaken en aroma's. Hun bieren worden gemaakt van producten van hoge kwaliteit, zorgvuldig geselecteerd om een unieke zintuiglijke ervaring te bieden.