Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Wijngaard

In het hart van Waals-Brabant biedt het wijndomein Coteaux des Avelines proeverijen van zijn witte en mousserende wijnen en tal van wijn- en wijngerelateerde activiteiten. Een gastvrije plek, vlakbij Villers-la-Ville, waar je meer kunt leren over wijnbouw.

Een biologische familiewijngaard

Op het landgoed Coteaux des Avelines zijn de druivenrassen geselecteerd op basis van hun organoleptische kwaliteiten en de soorten wijn die worden geproduceerd. Ze zijn allemaal resistent tegen schimmelziekten (veroorzaakt door meeldauw, oïdium en botrytis).

Ze zijn bijzonder goed aangepast aan het klimaat en het terroir. Ze hebben weinig of geen fytosanitaire behandeling nodig. Deze druivenrassen staan garant voor duurzame biologische wijnbouw.

Bezoek of wijntour

2 manieren om het domein te ontdekken:

  • het traditionele bezoek: ontvangst in de wijngaarden, discussies en presentatie van het project
  • de wijntour: met behulp van een app kun je een stapsgewijze tour door de wijngaard maken. Bij elke halte kun je meer te weten komen over het domein, het landschap en de omgeving.

De 2 opties kunnen worden gecombineerd met een picknick (aperitief of maaltijd) in de wijngaarden.

Aan het einde van je bezoek of rondleiding krijg je een glas wijn per volwassene en kun je 4 jaargangen stille wijn proeven.

Picknick in het hart van de wijngaarden

Verleng de magie van het moment met een picknick in het hart van de wijngaarden. Aperitief of maaltijd, ontvang een mand gevuld met verse, seizoensgebonden of zelfgemaakte producten, evenals dekens en kussens. Maak het jezelf gemakkelijk waar je maar wilt in de wijngaard.

Er is een afdak beschikbaar in geval van slecht weer.

Het picknickpakket wordt gecombineerd met de rondleiding of route. Het is beschikbaar voor groepen vanaf 4 personen en kan worden aangepast aan de eetlust van de jongste bezoekers (kindermandje).

Een wijngaard om met het hele gezin te ontdekken in Waals-Brabant!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Enkel voor groepen op afspraak - Groep

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden