Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Elke bezoeker aan de stad van de Aclots moet de collegiale Sint-Gertrudiskerk bezoeken. Maar de stad heeft nog veel meer troeven te ontdekken langs de smalle straatjes.

De collegiale Sint-Gertrudiskerk

Deze prachtige collegiale kerk, ingewijd in 1046 in aanwezigheid van Hendrik III, is de trots van haar inwoners. Dit grandioze monument waar een prachtige harmonie heerst, is een van de meest majestueuze romaanse religieuze gebouwen in Europa.

Het parc de la Dodaine

Deze prachtige groene ruimte uit de 19e eeuw is een echte plek van ontspanning voor iedereen. Waterpartijen, beelden, sculpturen, Franse en Engelse tuinen... Zoveel details die van dit park een kleine oase van rust maken.

De terrassen

Zodra de zon opkomt, vult de Grand'Place, onlangs gerenoveerd en opgefleurd met zijn fonteinen, zich met terrassen. En dit tot groot genoegen van haar inwoners die altijd klaar staan om met vrienden te genieten van een lekker ambachtelijk biertje!

Onze favoriet

Nijvel combineert perfect de landelijke en stedelijke kanten. Op enkele stappen van het centrum worden grote groene ruimten gedomineerd door het bos van Saint-Sépulcre, een onmisbare zondagse ontmoetingsplaats voor het gezin. In het voorjaar verandert het in een groot tapijt van narcissen. Na je wandeling raden wij je aan te genieten van een Archiduc-biertje op de Grote Markt.

Wat kan je nog zien en doen in Nijvel?

6 resultaten