Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Met een distilleerderij en een abdij beschikt de stad Thuin over voldoende fantasie om haar gasten een keuze aan heerlijke drankjes te bieden.

Le Clos des Zouaves

Sinds enkele jaren is er in de hangende tuinen ook een wijngaard met meer dan 1000 wijnranken. De wijngaard luistert naar de naam Clos des Zouaves. Sinds 2003 resulteert de wijnoogst in een echte wijn, die gecommercialiseerd wordt onder het etiket Côtes de Sambre et Meuse.

Le Red Villée

Deze cocktail is een mix van Eau de Villée, cranberrysap, limoen en verse munt. Hij wordt het best geserveerd met ijs, een blaadje munt en een vleugje limoen. Je vindt hem in blokjes klaar om te drinken.

L’Eau de Villée

Hoe verander je 10 kg vers fruit in een fles Eau de Villée? Dit geheim wordt je onthuld tijdens je bezoek aan de distilleerderij van Biercée. In een schitterend kader maak je kennis met een uitgebreid gamma eau-de-vie’s en likeuren. Je kan ook deelnemen aan een geleid bezoek.

L’ADA, abdijbier van Aulne

De Abdij van Aulne, gelegen in een betoverend kader, herbergt een kleine Belgische artisanale brouwerij. De bieren kregen het label ‘erkend Abdijbier’. Het abdijbier, ADA, is een typisch voorbeeld van een bier dat volgens de rijke tradities wordt gebrouwen.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden