Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De distilleerderij van Biercée, die sinds 1946 in Thuin is gevestigd, is beroemd om haar eau de Villée, maar er worden nog vele andere likeuren en eaux de vie met lekkere smaken geproduceerd. De wijngaard, die zijn plaats heeft gevonden op de terrassen van de hangende tuinen, en de abdij zijn niet te overtreffen met een lokale wijnproductie en een traditioneel biertje.

Le Clos des Zouaves

Sinds enkele jaren is er in de hangende tuinen ook een wijngaard met meer dan 1000 wijnranken. De wijngaard luistert naar de naam Clos des Zouaves. Sinds 2003 resulteert de wijnoogst in een echte wijn, die gecommercialiseerd wordt onder het etiket Côtes de Sambre et Meuse.

Le Yellito

Het is deze keer het Eau de Villée dat alle aandacht naar zich toetrekt in deze verfrissende en overheerlijke cocktail. De combinatie van citroen, verse munt, Schweppes tonic en natuurlijk Eau de Villée zorgt voor de succesformule.

L’Eau de Villée

Hoe verander je 10 kg vers fruit in een fles Eau de Villée? Dit geheim wordt je onthuld tijdens je bezoek aan de distillerie van Biercée. In een schitterend kader maak je kennis met een uitgebreid gamma eau-de-vie’s en likeuren. Je kan ook deelnemen aan een geleid bezoek.

L’ADA, abdijbier van Aulne

De Abdij van Aulne, gelegen in een betoverend kader, herbergt een kleine Belgische artisanale brouwerij. De bieren kregen het label ‘erkend Abdijbier’. Het abdijbier, ADA, is een typisch voorbeeld van een bier dat volgens de rijke tradities wordt gebrouwen.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden