Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Citybike/Stadsfiets

Voor deze autovrije route van Eupen naar Luik gaan we naar het oosten, tussen de Vesder en de geneugten van de tafel. 

Hoe werkt het?

Deze route begint en eindigt bij een station. Tussen de twee zijn er stations die door wandelingen of fietstochten met elkaar verbonden kunnen worden! Stel je reis samen zoals je wilt: volgens je ritme, je wensen, je bezoeken, je accommodaties...

De route

Wij bieden je een meerdaagse ontsnapping tussen de Oostkantons en de stad Luik, een meertalig en heuvelachtig gebied vol geschiedenis in de directe nabijheid van Duitsland en Nederland.

je vertrekt vanuit Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap van België, met zijn vele historische monumenten, prachtige natuur en uitstekende gastronomie. Het meer en de dam van Eupen, ook wel Dam van de Vesder genoemd, bieden een uitzonderlijk uitzicht.

Na enkele kilometers in de Oostkantons ontdek je het Land van Herve, bekend om zijn culinaire hoogstandjes en zijn vele streekproducten zoals de beroemde Hervekaas, appel- en perenstroop en zijn bieren. De oude in onbruik geraakte spoorlijn - bekend als Lijn 38 - vormt de ruggengraat van het Land van Herve. Met de fiets kun je je reis voortzetten langs deze prachtige lijn 38 naar Luik. Te voet ga je naar de vallei van de Vesder, haar bereik en haar bezienswaardigheden uit haar industriële verleden.

Je eindigt je wandeling langs de rivier in Chaudfontaine niet zonder de 4D-tentoonstelling van Source O Rama over de ondergrondse reis van een waterdruppel te hebben ontdekt. Vervolgens kom je aan in Luik, een bijzonder dynamische erfgoedstad die een verlenging van je verblijf meer dan waard is.

Contact

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden