Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Natuurpark

Tussen Aarlen en Martelange ligt het natuurpark van de Attertvallei in een scharniergebied tussen het bos van Anlier op Ardense bodem en de beroemde cuesta's van Lotharingse. Een bevoorrechte plaats voor wandelingen in het hart van de natuur!

Het park is verdeeld tussen de regio Lotharingen, met zijn zandgrond, en de Ardennen waar de schist domineert. Het is een natuurlijk en bebouwd erfgoed met een grote rijkdom. 

5 natuurgebieden

Deze omvatten:

  • de Marais de Grendel: een lappendeken van natte weiden en rietvelden, gedeeltelijk in België en Luxemburg. Er staat je een aangename rit op vlonders te wachten!
  • de groeve van Tattert: een opmerkelijke site bestaande uit kalkstenen gazons op droog zand. Je komt zeldzame planten, levendbarende hagedissen en solitaire bijen tegen.

Bebouwd erfgoed

Het natuurpark telt 17 dorpen, waaronder Nobressart, een van de mooiste van Wallonië. De bepleisterde gevels in de lichte kleuren die typisch zijn voor Lotharingen brengen een grote zachtheid in het landschap.

Praktisch

Ga naar het Huis van het Natuurpark, waar het bezoekerscentrum Voyage au cœur de l'Attert is gevestigd, voor meer informatie over de wandelingen die je kunt maken!

Welkom in het prachtige Natuurpark van de Attertvallei!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verhuur van elektrische fietsen - E-bike

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden