Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Bijeenkomst
  • Wedstrijd/competitie

De Run & Bike-sportwedstrijd: La Charbonnade in Charleroi is een gezellige natuursport die openstaat voor alle sporters, zowel ervaren als gelegenheidsporters. 

Het combineert het delen van een sportbeoefening met de ontdekking van landschappen.

Deze race heeft als bijzonderheid de schoonheid en culturele rijkdom van deze regio te belichten en te ontdekken. 

Praktische informatie

Het Charbonnade-team biedt twee routes van ongeveer 8 en 16 km van gemiddelde moeilijkheidsgraad en een gezinswandeling van 5 km.

Mountainbiken en hardlopen worden in paren gedaan. De twee teamleden starten samen: het ene teamlid start op de fiets en het andere te voet en zij kunnen hun reiswijze uitwisselen. Deze operatie wordt vrijelijk herhaald tot aan de eindstreep.

Het parcours van het evenement loopt door het Bois du Cazier in Marcinelle om dit historisch erfgoed te benadrukken en in het Bois du Prince de Loverval om optimaal te profiteren van het mooiste groene gebied van de stad.

De activiteit wordt afgesloten met een prijsuitreiking en de mogelijkheid om te eten in een muzikale en gezellige sfeer.

Vorm met familie of vrienden een team en kom deze originele discipline beoefenen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2024 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden