Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Stadsparcours

Fluide is een artistiek parcours van ongeveer 5 km dat het hele jaar door gratis toegankelijk is. Een echt openluchtmuseum dat uitzonderlijke werken onthult op de emblematische plaatsen van de stad Thuin.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door het Cultureel Centrum van de Haute Sambre en de stad Thuin in samenwerking met het BPS22.

Een uniek concept in Wallonië

Een stad omgetoverd in een openluchtmuseum - wat een origineel concept! Fluide is een artistieke reis die tot stand komt op basis van een reflectie over de stad en haar erfgoed. De kunstenaars gaan in dialoog met de omgeving en beschouwen de plaats als materiaal.

In totaal zijn er 18 werken verspreid over het hart van de historische stad, in de hangende tuinen en in een bos aan de poorten van de stad.

Je gaat van ontdekking naar ontdekking, gedurende 2u30, door de stad. Een gids is verkrijgbaar bij het toeristenbureau.

Werken en kunstenaars die verrassen

De kunstenaars hebben specifieke projecten ontworpen voor interventies ter plaatse op plaatsen die in contact staan met de stad: het belfort, de stadswallen, de hangende tuinen, het bos Grand Bon Dieu, het Quartier des bateliers, enz.

De werken, waarvan de meeste monumentaal en permanent zijn, zijn bijzonder divers en behandelen de begrippen openbaar en privé, sporen en verdwijningen, volkstradities, enz.

Ten slotte schudden de kunstenaars de geesten wakker met hun emotionele dimensie die verband houdt met herinneringen, spelletjes en de kindertijd.

De kunstenaars

Je vindt er Belgische kunstenaars zoals Olivier Cornil, John Cornu, Jérôme Considérant, Sara Conti, Michael Dans, Daniel Fauville, Djos Janssens, Christine Mawet, Sophie Langohr, Christophe Terlinden, Stephan Vee en nog vele anderen.

Op het parcours kun je ook het Belfort (Unesco-erfgoed), de Hangende tuinen of de Tramlijn van Lobbes bezoeken.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden