Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Lompret, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië dichtbij Chimay in de provincie Henegouwen, heeft nog steeds zijn 18e- en 19e-eeuwse silhouet en habitat.

Een dorp tussen water en groen

In een meander van de Eau Blanche, werd Lompret ooit bewoond door een Gallische vesting, daarna een Romeinse vesting en tenslotte een feodaal kasteel, waarvan er vandaag de dag nog maar een paar ruïnes over zijn.

Ontdek de lange stenen huizen, de prachtige 18e-eeuwse brug en het religieuze erfgoed. De vele opmerkelijk bomen niet te vergeten, waaronder taxusbomen.

Bezienswaardigheden nabij het dorp

  • De aquascoop van Virelles: een natuurcentrum gelegen aan de oevers van het meer van Virelles
  • De fokkerij van la Petite Suisse: maak kennis met verschillende runderrassen, lokale specialiteiten en het milieuproject dat geleid wordt door de eigenaar.
  • De natuursite van Franc Bois: op de steile hellingen herbergt deze uitzonderlijke erfgoedsite vele schatten van fauna en flora.

Een gastronomisch adres aan de rand van het water

Het restaurant L'Eau Blanche heet je welkom aan de rand van het riviertje waaraan het zijn naam dankt. Proef de lokale specialiteit: escavèche.

Ben je van plan om Lompret te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden