Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de buurt van Chimay in de provincie Henegouwen ligt Lompret, een van de mooiste dorpjes in Wallonië, met een 18e- en 19e-eeuwse architectuur.

Een dorpje tussen rivieren en bossen

Door Lompret stroomt de meanderende rivier Eau Blanche. In het dorpje bevond zich ooit een Gallisch en daarna een Romeins fort, en later ook nog een feodaal kasteel, waarvan slechts enkele ruïnes zijn overgebleven.

Ontdek de huisjes in natuursteen, de prachtige brug uit de achttiende eeuw, het religieuze erfgoed, en de prachtige boomsoorten, zoals de taxus.

Wat valt er te doen in de buurt?

  • De Aquascope van Virelles: een natuurreservaat aan de oever van het meer van Virelles
  • De veehouderij la Petite Suisse, waar je verschillende runderrassen, lokale specialiteiten en het milieuproject van de eigenaar kan ontdekken
  • Het natuurreservaat van Franc Bois op de steile hellingen met de vele prachtige fauna en flora, geclassificeerd als uitzonderlijk erfgoed

Een culinaire adresje aan het water

Aan de oever van de Eau Blanche vind je het gelijknamige restaurant, waar je de lokale specialiteit escavèche kan proeven.

Ben je van plan om Lompret te bezoeken? Vergeet dan niet de gids met de mooiste dorpjes van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 31 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden