Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Aan de voet van het Belfort van Bergen, is het beroemde Spaanse Huis het Unesco-erfgoedhuis geworden. Het is de enige Belgische ruimte gewijd aan het Unesco-erfgoed.

Een aparte architectuur

Het Spaanse Huis werd gebouwd tussen de tweede helft van de 16e en het begin van de 17e eeuw, na de grote brand die de stad in 1548 verwoestte. Het heeft de typische kenmerken van de gotische stijl, waaronder een trapgevel. Geklasseerd in 1955 door het Waalse Gewest, werd het tussen 1958 en 2015 verschillende keren gerestaureerd dankzij EFRO-fondsen.

Een unieke plek

Het Unesco-erfgoedhuis is bedoeld als referentiepunt waar toeristen, scholen en zelfs kunst- en geschiedkundigen alle informatie over het door de Unesco erkende materiële en immateriële erfgoed van Bergen en omgeving kunnen vinden:

Het hele jaar door organiseert zij workshops, conferenties en bijeenkomsten die de burgers ook in staat stellen zich het lokale culturele erfgoed opnieuw toe te eigenen.

Het Unesco-erfgoedhuis, een plaats van uitwisseling en ontdekking in Henegouwen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden