Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Aan de voet van het Belfort van Bergen, is het beroemde Spaans Huis het 'Maison des patrimoines UNESCO' geworden. Het is de enige ruimte in België gewijd aan het Unesco-erfgoed.

Een bijzondere bouwstijl

Het Spaans Huis werd gebouwd tussen de tweede helft van de 16e eeuw en het begin van de 17e eeuw, nadat de grote brand de stad in 1548 verwoestte. Het bezit typische kenmerken van de gotische stijl, waaronder een trapgevel. In 1955 werd het door het Waalse Gewest uitgeroepen en tussen 1958 en 2015 werd het verschillende keren gerestaureerd dankzij EFRO-fondsen.

Een unieke plek

Het 'Maison des patrimoines UNESCO' dient als referentiepunt waar toeristen, scholen en zelfs kunstkenners en geschiedkundigen alle informatie kunnen vinden over het door de Unesco erkende materiële en immateriële erfgoed van Bergen en omstreken:

Het hele jaar door worden er workshops, conferenties en bijeenkomsten georganiseerd die de burgers ook in staat stellen zich het lokale culturele erfgoed opnieuw toe te eigenen.

Het 'Maison des patrimoines UNESCO', een plaats van uitwisseling en ontdekking in Henegouwen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden