Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Pictogram om Waalse activiteiten en accommodaties aan te duiden die een voordeel of korting bieden via de VISITWallonia.be Pass
 • VVV

Als Culturele Hoofdstad van Wallonië sinds 2002 en Europese Culturele Hoofdstad in 2015, is Bergen meer dan ooit een kunststad.

Souvenirs te koop in La Boutique de Wallonie

  • Bergen, Culturele Hoofdstad van Wallonië & Culturele Hoofdstad van Europa in 2015
  • Stad van 3 meesterwerken erkend als Unesco-werelderfgoed
  • Stad van de Geschiedenis en Traditie, met blik op de toekomst

  Bergen is een belangrijke administratieve, gerechtelijke en universitaire stad in de provincie Henegouwen, waarvan het de hoofdstad is, en heeft vooral haar rol als aantrekkingspool voor het erfgoed en het toerisme geconsolideerd.

  Bergen is de stad met 3 meesterwerken die erkend zijn als Unesco-werelderfgoed: het Belfort van Bergen, de Neolithische mijnen van Spiennes en de Doudou.

  Bergen is ook een creatieve stad die vooral op cultureel vlak evolueert met zijn verschillende musea: het Mons Memorial Museum (MMM), het Museum van de Doudou, de Arthothèque, de SILEX's, het BAM (Museum voor Schone Kunsten van Bergen) en het Belfortmuseum.

  Fietsen in de stad

  Sinds de lancering in 2016 van "Heerlijk fietsen in Wallonië" biedt VisitMons klassieke of elektrisch ondersteunde fietsen te huur aan, een geweldige manier om de stad te ontdekken.

  En dat is nog niet alles! De gratis mobiele applicatie visitMons, beschikbaar in de App Store en Google Play, biedt je geweldige routes in en rond Bergen. Een daarvan is de route "In het spoor van van Vincent Van Gogh in de Borinage".

  Erfgoed in het historische hart van Bergen

  In het historische centrum van de stad staan gebouwen die deel uitmaken van het grote erfgoed van Wallonië, zoals de imposante collegiale kerk van Sainte-Waudru, het gotische stadhuis, uit de grote tijd van de hertogen van Bourgondië, en het 87 meter hoge barokke Belfort, uniek in zijn soort.

  Niet te missen bezoeken in de buitenwijken

  De stad Bergen is ook een groene periferie met eersteklas locaties, zoals de jachthaven van de Grand-Large, het PASS "Wetenschappelijk Avonturenpark" in Frameries, de Grand-Hornu, de neolithische mijnen van Spiennes - de SILEX's - of het beroemde Maison Van Gogh in Cuesmes.

  Bergen, tussen traditie en moderniteit

  Bergen is natuurlijk de Doudou, met zijn wortels in een ver verleden van populaire en religieuze tradities. Elke Drievuldigheidszondag wordt de Processie van de Car d'Or gehouden, die dateert uit de 14e eeuw en voorafgaat aan een legendarische strijd tussen Sint-Joris en een Draak: de "Combat dit Lumeçon". in het bijzijn van tienduizenden mensen, 

  Ten slotte is Bergen een toekomstgerichte stad met zijn wetenschapspark Initialis dat een dertigtal bedrijven verenigt die gespecialiseerd zijn in nieuwe technologieën zoals biochemie, telecommunicatie, civiele techniek en informatica.

   

  De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

  Voordeel Pass VISITWallonia.be

  Jouw Passvoordeel

  -10% korting op zaterdag rondleidingen voor individuen

  Van woensdag 13 juli 2022 tot zondag 17 december 2023
  Aanbieding beschikbaar tot 17/12/2023 op vertoon van de VISITWallonia.be Pass bij de receptie.

  -15% korting op de prijs van een huurfiets

  Van woensdag 13 juli 2022 tot maandag 01 januari 2024
  Aanbod geldig tot 31/12/2023 afhankelijk van openingstijden. Aanbieding op vertoon van de VISITWallonia.be-pas bij de receptie. Niet geldig op kinderfietsen.

  -10% korting op artikelen in de VisitMons shop

  Van woensdag 13 juli 2022 tot dinsdag 02 januari 2024
  Aanbod geldig tot 31/12/2023 afhankelijk van openingstijden. 10% korting op alle artikelen behalve "statiegeld artikelen" in de winkel. Aanbod geldig op vertoon van uw VISITWallonia.be pas.

  Gesproken talen

  Engels - Frans

  Pass VISITWallonia.be

  Pass VISITWallonia.be

  Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

  De Pass aanvragen
  Brochures

  Brochures

  Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

  Downloaden