Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Producent

Upignac kweekt al dertig jaar eenden voor de beroemde Upignac foie gras. Of het nu een eend of gans is, de Upignac foie gras is een echt kwaliteitsvol, Waals product.

Foie gras van de boerderij in Upigny, Wallonië 

La Ferme d'Upignac werd opgericht in 1985 en kweekt er sindsdien eenden en ganzen voor de beroemde Upignac foie gras. De dieren lopen rond in de open lucht vooraleer ze op authentieke en traditionele wijze omgetoverd worden tot foie gras. De boerderij biedt ook verschillende andere recepten en ingrediënten die je in de winkel kan vinden, zoals kruidenmengsels en rauwe, 'au-torchon' of 'mi-cuit' foie gras, vacuüm verpakt of in glazen potten.

Eend of gans, wat is het verschil?

Foie gras van een gans heeft een beige tot lichtroze kleur en een zachte, delicate smaak.

Foie gras van een eend is kleiner en heeft een meer okerachtige roze kleur. De smaak is authentieker en sterker.

Geschiedenis van de foie gras

4500 jaar geleden waren de Egyptenaren de eersten die foie gras aten. Zij zagen hoe ganzen zich eerst volpropten vooraleer ze weer vertrokken uit het zuiden. Ze vingen de ganzen, temden ze en mestten ze vet met vijgen. Later werden ook de Romeinen fan. En nadat Columbus Amerika en zijn maïsvelden ontdekte, mestten de Europeanen de ganzen niet langer met vijgen, maar met maïs vet.

Tips van La Ferme d'Upignac

Eet ik mijn foie gras rauw, ‘au torchon’ of ‘mi-cuit’? Hoe serveer en bereid ik foie gras? En hoe bewaar ik mijn foie gras?
Allemaal vragen die de specialisten van La Ferme d'Upignac voor jou kunnen beantwoorden. Klik op deze link.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden