Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De zonnestralen strelen je huid en de geur van opengaande bloemen prikkelt je neusgaten. De lente is aangebroken en je verlangen om de schoonheid van Wallonië dicht bij huis te ontdekken ook! Kies uit onze suggesties de activiteiten die het beste bij je passen. Bekijk de actuele agenda en reserveer je buitengewone accommodatie om het perfecte lenteprogramma samen te stellen.

Wist je trouwens dat je in Wallonië de ene ontdekking na de andere kan doen op een korte afstand?

Voorjaarsactiviteiten

  Bewonder de kastelen met een glas in je hand

Als het om wijn gaat, zijn jij en je wederhelft altijd op zoek naar nieuwe smaken. Laat je dus verleiden tot een romantisch weekend langs de kastelen en wijngaarden van Wallonië. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? We hebben het je gemakkelijk gemaakt met onze kant-en-klare wijnverblijven. Het enige wat je hoeft te doen is boeken!

Laat het alledaagse leven een weekend achter je en geniet van een buitengewone omgeving. Slaap in een bijzondere accommodatie, proef lokale wijnen en gerechten, ontdek het middeleeuwse erfgoed en wandel langs romantische plekjes. Er is genoeg om je lente-uitstapjes als een vakantie te laten voelen.

© WBT - Benjamin Potie

© WBT - Benjamin Potie

© WBT - Benjamin Potie

 Ga wandelen

Wilde hyacinten, daslook, vroege knoppen en zoemende bestuivers - de natuur ontwaakt met een explosie van kleuren, geuren en sensaties.

Dus waarom niet je waterfles en zonnebril pakken en op pad gaan langs de paden van Wallonië? Er zijn er zoveel dat we hebben besloten om onze favoriete wandelingen te selecteren. Genoeg om je in het weekend bezig te houden!

Hou je meer van uitgestrekte ongerepte natuur dan van bossen? Trek er dan op uit langs de 109 km lange Venntrilogie die de beroemde landschappen van de Hoge Venen doorkruist. Een must-do van een wandeling die op de Fiets- en Wandelbeurs van 2024 is verkozen tot Wandelroute van het Jaar.

  

© WBT - David Samyn

 Op zoek naar korte wandelingen om in gezinsverband te doen of liever uitzonderlijke wandelingen of routes? Bekijk onze brochures! Psst, de nieuwe versie komt er binnenkort aan.

 De weg op met de camper

Italiaanse toeristengroep “Io Viaggio In Camper” reist per camper© WBT - LDV Production

Waarom breng je je volgende campervakantie niet door in Wallonië? Je vindt hier alle voorzieningen die je nodig hebt voor een vakantie die 100% toegankelijk en aangepast is aan je voertuig. Plan je route met behulp van onze kaart met camperplaatsen en vind alle nuttige informatie om je verblijf tot een succes te maken.

We hebben zelfs een 6-daagse camperreis van Doornik naar La Roche-en-Ardenne samengesteld. Aarzel dus niet langer en ga de Waalse wegen op om de weelderige groene landschappen en charmante, vredige stadjes en dorpjes te ontdekken. Je zult zien, je voelt je hier meteen thuis! 

Buitengewone accommodaties

Gezin komt aan voor een verblijf in het vakantiedorp © Mary Ann Doumen (MaryShootsPeople)

Het Nutchel vakantiedorp in Martelange biedt je een van zijn 30 houten hutten in het hart van de Ardennen.

© Aqua Lodge

De Aqualodge in Maredsous biedt je een onvergetelijk verblijf in een van de kleine paalwoningen gebouwd op een vijver.

Wat is een betere manier om er even helemaal tussenuit te zijn dan een buitengewone vakantie? Laat je verleiden door een magische nacht in een boomhut of op de top van een oude elektriciteitstoren. Slapen in een fabriek, een windmolen of in een bus is toch een verleidelijk idee?

Zin in nieuwe ervaringen? Bekijk de buitengewone verblijven in Wallonië en vind de accommodatie die jou het meest aanspreekt!

Lente-agenda

Lopende tentoonstellingen

Cultuur beleef je in elk seizoen: het het hele jaar door zijn er tentoonstellingen in Waalse musea! Wat je artistieke voorkeuren ook zijn, je vindt wat je zoekt in onze selectie.

Geniet van een portie kunst!

© Trois Quatre Cinq, pour Courreges, Fotomontage, Paris, 1965 © Peter Knapp

Leuke tips

 Van de ene ontdekking naar de andere

© WBT - Daniel Elke

Wallonië mag dan misschien niet groot zijn, maar je vindt er op die kleine ruimte een uitgebreid toeristisch aanbod.

Laat je een dag, een weekend of zelfs een week lang betoveren door de steden en dorpen, het erfgoed, het culturele en recreatieve aanbod, de natuur, de gastronomie en vooral de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners.

 VISITWallonia.be Pass

© WBT - Olivier Bourgi

Bespaar geld met de VISITWallonia.be Pass. Dankzij deze handige digitale toeristenpas geniet je van meer dan 200 voordelen en een selectie leuke tips voor je uitstapjes en verblijven in Wallonië.

Geniet van tal van aanbiedingen en kortingen bij onze toeristische partners. Het aanbod verandert doorheen het jaar. Download snel je Pass.

 

Je mooiste momenten in Wallonië

Deel je mooiste lentefoto's op Instagram met  #VISITWallonia

 

 
 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden