Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De zonnestralen strelen je huid en de geur van opengaande bloemen prikkelt je neusgaten. De lente is aangebroken en je verlangen om de schoonheid van Wallonië dicht bij huis te ontdekken ook! Kies uit onze suggesties de activiteiten die het beste bij je passen. Bekijk de actuele agenda en reserveer je buitengewone accommodatie om het perfecte lenteprogramma samen te stellen.

Wist je trouwens dat je in Wallonië de ene ontdekking na de andere kan doen op een korte afstand?

Van een voorjaarsactiviteit...

 Sportief fietsen

Twee mountainbikers rijden het bospad van het Spa trail centre op© O. Béart

Als je nooit van huis gaat zonder je fiets en je wel van een uitdaging houdt, dan ben je in Wallonië aan het juiste adres. Maak je keuze uit onze verschillende sportieve routes en maal die kilometers maar af.

  • De mythische wedstrijd: volg in het spoor van de vele renners die de legendarische wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik hebben gereden.
  • Na de inspanning, de troost: het GR-pad van de trappistenabdijen loopt via Rochefort van Chimay naar Orval. Wat dacht je van een proevertje als beloning voor de inspanning?
  • Adrenaline en uithouding: de trailcenters met hun snelle afdalingen en scherpe bochten zijn het ideale speelterrein voor sensatiezoekers!

 Wandelingen

Wandelschoenen en tas aan de rand van een rivier© WBT - Charlotte Princen

Sta je liever met je voeten op de grond dan op de pedalen, en ben je niet bang om wat kilometers af te leggen? Trek je wandelschoenen aan en vertrek voor een langeafstandswandeling.

  • Langs de rivier: het  pad van de Semois is een geweldige route om de diversiteit van de streek te ontdekken. Met haar 210 km passeert de Semois enkele niet te missen plaatsen zoals het Graf van de Reus of de bergkammen van Frahan. 
  • In het spoor van het verleden: de Weg van de Vrijheid (Voie de la Liberté) is een wandelroute van 68 km die je helpt om je kennis over een deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te verdiepen en de herinnering aan de slachtoffers te eren. 

 Herbronning

© Richard Dreze

Het dagelijkse leven kan soms een bron van stress en zorgen zijn. Op zulke momenten is een van de beste manieren om weer tot rust te komen en weer contact met jezelf te maken je onderdompelen in de natuur. Het is een weldaad voor lichaam en geest.

En als er één ding is dat hier niet ontbreekt, dan is het wel natuur.

 Kastelen

Met ongeveer 1.500 kastelen op haar grondgebied van 16.900 km² biedt Wallonië een breed scala aan bezoeken en ontdekkingen van haar kastelenerfgoed! Door hun nabijheid en grote aantal kun je meerdere bouwwerken op dezelfde dag en tijdens je verblijf ontdekken, zonder lange afstanden te moeten afleggen.

Sprookjesachtige kastelen, onneembare burchten of romantische ruïnes, er is keuze te over! Bezoek onze rubriek kastelen om je volgende bezoek te plannen. 

Het kasteel van Jehay in de provincie Luik© WBT - David Samyn

Het kasteel van Jehay met zijn dambordmotief en prestigieuze collecties.

© WBT - Bons Baisers d'Aurélie

Het kasteel van Hélécine met openluchtactiviteiten voor het hele gezin.

Luchtfoto van het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne© WBT - Bons Baisers d'Aurélie

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne met 3 leerrijke en leuke musea.

... naar een buitengewoon verblijf

Gezin komt aan voor een verblijf in het vakantiedorp © Mary Ann Doumen (MaryShootsPeople)

Het vakantiedorp Nutchel in Martelange biedt je een van zijn 30 houten hutten aan in het hart van de Ardennen.

© Aqua Lodge

De Aqualodge in Maredsous garandeert je een onvergetelijk verblijf in een van de kleine paalwoningen gebouwd op een vijver.

Wat is een betere manier om je verblijf nog onvergetelijker te maken dan na lange dagen uit te rusten in een van de vele buitengewone accommodaties in Wallonië? Heb je ooit geslapen in een boomhut of bovenaan een oude elektriciteitstoren, te midden van een fabriek, in een windmolen of in een bus?

Wil je iets nieuws proberen? Neem een kijkje in onze selectie buitengewone verblijven om de accommodatie te vinden die je het meeste aanspreekt! 

Evenementen deze lente

© Domaine Bataille de Waterloo

Slag bij Waterloo

Neem een pilletje tegen de duizeligheid en maak je veiligheidsgordels maar vast, want Dinner in the sky belooft je een geweldige ervaring! Comfortabel geïnstalleerd... op 44 meter boven de grond, geniet je van verfijnde gerechten met uitzicht op de Heuvel met de Leeuw van Waterloo! Zullen we naar boven gaan?

Verzot op geschiedenis, maar niet echt fan van hoogtes? Niet getreurd, er worden nog tal van andere evementen georganiseerd rond de herdenking van de Slag bij Waterloo, zoals re-enactments of themawandelingen.

Lopende tentoonstellingen

Elk seizoen is geschikt om cultuur op te snuiven. Het hele jaar door kan je in de Waalse musea tentoonstellingen bezoeken. Wat je artistieke voorkeuren ook zijn, je vindt zeker je gading in onze selectie.

Geniet van een portie kunst!

Tentoonstelling © DL04. Michele De Lucchi - Crown Station, Earth Stations Interactors 2018 - Filippo Bolognese

Leuke tips

 Van de ene ontdekking naar de andere

© WBT - Daniel Elke

Wallonië mag dan misschien niet groot zijn, maar je vindt er op die kleine ruimte een uitgebreid toeristisch aanbod.

Laat je een dag, een weekend of zelfs een week lang betoveren door de steden en dorpen, het erfgoed, het culturele en recreatieve aanbod, de natuur, de gastronomie en vooral de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners.

 VISITWallonia.be Pass

© WBT - Olivier Bourgi

Bespaar geld met de VISITWallonia.be Pass. Dankzij deze handige digitale toeristenpas geniet je van meer dan 200 voordelen en een selectie leuke tips voor je uitstapjes en verblijven in Wallonië.

Geniet van tal van aanbiedingen en kortingen bij onze toeristische partners. Het aanbod verandert doorheen het jaar. Download snel je Pass.

 

Je mooiste momenten in Wallonië

Deel je mooiste lentefoto's op Instagram met  #VISITWallonia

 

 
 
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden