Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Of je nu de voorkeur geeft aan traditionele gerechten of creatieve culinaire ervaringen, je vindt wat je zoekt in een van de beste restaurants in Zuid-België. De gastronomische cultuur van het land onderscheidt zich door delicate chocolade, gevarieerde kwaliteitsbieren en knapperige frietjes - met mayonaise, natuurlijk! En de specialiteiten van de regio gaan nog veel verder...

In Wallonië wordt elk gerecht op smaak gebracht met gezelligheid. Je weet wel, die warme, gelukzalige sfeer die je voelt wanneer je samen met familie of vrienden eet... het creëert onvergetelijke herinneringen, nietwaar?

Een ander essentieel ingrediënt van de Waalse culinaire kunst is afkomstig van lokale producenten. Dankzij hun passie geniet je echt van de korte keten. Krijg rechtstreeks toegang tot verse, smakelijke producten.

Hier is een voorproefje van goede adressen waar de Waalse levensvreugde tot uiting komt.

Uitzonderlijke gastronomische restaurants in Wallonië

Achter de schermen van een sterrenrestaurant in Wallonië

Met zijn gezellige reputatie biedt de Waalse keuken je exclusieve momenten achter de schermen. Het is een unieke ervaring die je minstens één keer wilt proberen!

Het met een dubbele Michelinster bekroonde restaurant L'air du temps en zijn chef-kok, Sang Hoon Degeimbre, verwelkomen je in een groene omgeving in Éghezée, in de provincie Namen.

 

Wat dacht je ervan om tussen 2 proeverijen door traditie en futurisme te combineren tijdens een bezoek aan de keuken? Bezoek de prachtige moestuin waar de culinaire kunstenaar zijn inspiratie vandaan haalt.

 

Zin in een unieke gastronomische ervaring? Reserveer je tafel in de keuken van Pierre Résimont, in L'Eau Vive.

 

In deze 2-sterrenzaak in Profondeville, in de provincie Namen, kun je de chef en zijn team aan het werk zien. Geniet van een bevoorrecht moment in het hart van de creatie.

Chef-kok die zijn bord opmaakt© WBT - Denis Erroyaux

Buitengewone adresjes in Wallonië om je smaakpapillen te prikkelen

Ontdek enkele atypische plekken in het zuiden van België

Ontdek de Food Court in La Grand Poste in Luik, een voormalig postkantoor dat 19e-eeuwse architectuur combineert met street food. Geniet van een verscheidenheid aan exotische gerechten in een 100% ongedwongen sfeer in het hart van de Vurige Stede. Een uniek concept in Wallonië!

 

In Henegouwen biedt La Brasserie d'Éole een niet te missen bestemming voor wijnliefhebbers op zoek naar natuur en gastronomische hoogstandjes.
Geniet van een sensationeel uitzicht op de wijngaarden van het domein tijdens een rondleiding en een heerlijke tapasproeverij.

Activiteiten en culturele omgevingen die verband houden met gastronomie in Wallonië

Cultuur, een inspiratiebron voor koken

Het restaurant Hors-Champs in Gembloux, bekroond met een groene Michelinster, nodigt je uit om zijn keuken te proeven en zijn moestuin te bezoeken. Je kunt ook deelnemen aan een gastronomische wandeling, een middeleeuws festival, een concert of een creatieve retraite. Proef in de loop van de seizoenen de bistronomische specialiteiten van dit etablissement dat ook buiten de grenzen van de provincie Namen bekendheid geniet.

 

Te midden van de voormalige mijnsite van Le Grand-Hornu, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, biedt het restaurant RIZOM een echte culturele smeltkroes waar invloeden van over de hele wereld samensmelten om innovatieve en heerlijke gerechten te creëren. Kom onvergetelijke ervaringen delen in deze unieke omgeving die het Museum voor Hedendaagse Kunsten (MACS) en het Centrum voor innovatie en design (CID) huisvest.

© Â© B.Vanden Eynde/Whitevision Van der Valk Waterloo

Duurzame en verantwoorde Waalse gerechten

In Wallonië zeggen we ja tegen korte keten!

Seminarieruimte in het hotel - Restaurant Les Sorbiers in Hastière© Les Sorbiers

Een ambachtelijke keuken en Waalse knowhow zijn de sleutelwoorden van het restaurant En Face de L'Île in Les Sorbiers in Hastière. De ervaren chef Nicolas Valanchon vat zijn gerechten op als een boeiend verhaal, van de aarde tot op je bord. Seizoensgebonden ingrediënten zijn afkomstig van lokale producenten of van het landgoed zelf. Het restaurant met ecolabel biedt ook een idyllisch kader en het vooruitzicht op smakelijke momenten in de provincie Namen.

 

Een paar kilometer verderop biedt Le Tri-Marrants een ecologisch verantwoord menu met een adembenemend uitzicht op de Lacs de l'Eau d'Heure. Of je nu de voorkeur geeft aan vegetarische, veganistische of vleesgerechten, je zult vinden wat je zoekt op de verfijnde menukaart. Trakteer jezelf op het bistronomische, ontdekkings- of pleziermenu!

 

 

 Ontdek ook restaurants met het label Table de Terroir: ethische en verantwoorde restaurants in Wallonië. Deze etablissementen zijn voorstander van de korte keten en steunen lokale producenten. Hun chef-koks hebben ervoor gekozen om hun recepten op het ritme van de seizoenen te ontwikkelen met streekproducten. Het label is een initiatief van het APAQ W (Waals Agentschap voor de Bevordering van de Kwaliteitslandbouw).

Wallonië heeft veel goede adressen die we hier niet kunnen opnoemen, maar we zijn er zeker van dat je gastronomische tussenstop in een klein dorp of in het hart van een bruisende stad je prachtige herinneringen zal opleveren!

  De musts

Heb je ideeën nodig voor je volgende gastronomische reizen? De Michelin-, Gault&Millau- of Foodinggidsen vertellen je alles over de beste plekken om te eten. Ben je op zoek naar een culinaire ervaring met sterren of een gezellig restaurant voor een betaalbare prijs? Deze prestigieuze gidsen staan boordevol inspiratie voor alle smaken en budgetten.

Dit vind je misschien ook leuk

Gastronomische en buitengewone wandelingen

Uitstappen in Wallonië: hoe natuur, aperitief en culinaire ontdekkingen combineren? La fromenade; de gastronomische wandelingen, L'apéronade bollandoise, Kaascroute en vele andere.

Micro-brasserie - Bière - Belge – Waterloo

Bezoeken aan brouwerijen, wijngaarden en distilleerderijen

Voor liefhebbers van bier, wijn en sterke drank, ontdek de brouwerijen, wijngaarden en distilleerderijen die je in Wallonië kunt bezoeken.

Trappistenabdijenroute

Grote Routepad (GR) of Lange Afstands Wandeling (LAW) in Wallonië. Wandel van abdij naar abdij door het rustgevende landschap en ontdek waar de trappistenbieren van Chimay, Rochefort en Orval worden gebrouwen. Heerlijke meerdaagse wandeling door prachtige natuur.

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden