- Attracties
- Producent
Voor een leerzaam en gastronomisch bezoek moet je bij de slakkenkwekerij Escargotière Saint-Véron in Braine-le-Château zijn.
Een gastronomisch bezoek
Ontdek de wijngaardslak, een klein dier met een unieke smaak en unieke eigenschappen! In de uithoek van Waals-Brabant worden 150.000 gehoornde dieren gekweekt.
De wijngaardslak is de meest nabije variëteit van de Bourgogne op het gebied van de gastronomie. Een deel van de productie van de slakkenkwekerij in Saint-Véron kan worden geproefd in enkele sterrenrestaurants in de regio.
Je kunt wijngaardslakken kopen bij het verkooppunt waar je ook Caracole-bier kunt kopen.
Elke zondag op twee kan je er gastronomisch eten.
Wist je dat?
- Het slakkenvlees is zeer rijk aan sporenelementen.
- Vroeger vertrokken boten met slakken aan boord. Het slakkenvlees bevat geen vet en daarom kunnen ze voor onbepaalde tijd bewaard worden.
- De slak krijgt interesse in de geneeskunde (oncologie, wondgenezing, ...) en in de cosmetica (slijm wordt gebruikt voor gezichtsverzorging).
- De kever is een roofdier voor de slak.
Onze favorieten
De slak natuurlijk. Dit dier laat het niet meteen merken, maar het verrast je in vele opzichten!
Een bezoek om te proeven en te leren!