Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Tijdens het carnaval vieren we feest en koken we niet. Daarom wordt de Russische salade klaargemaakt tijdens deze vier gekke dagen. In een heel andere stijl en het hele jaar door verkrijgbaar, om te proeven of bij een kopje koffie, is de baiser de Malmedy, een bekende delicatesse.

Russische salade

Met deze salade, die exclusief tijdens de periode van carnaval geserveerd wordt, kom je helemaal terug op krachten! De hoofdbestanddelen zijn haring en rode bieten, ingrediënten die gemakkelijk te bewaren zijn. Dit gerecht kan dus op voorhand worden bereid, zodat de carnavalisten tijdens de festiviteiten niet moeten koken.

De producten van de Framboiserie de Malmedy

Wat is er beter om de smaakpapillen te stimuleren dan een goed ambachtelijk product? De Framboiserie de Malmedy produceert kwaliteitsproducten van natuurlijk fruit en groenten. Er worden ook afgeleide producten zoals jam, stroop en gelei verkocht.

De bieren van Brouwerij Bellevaux

Deze ambachtelijke bieren van hoge gisting, die noch gefilterd noch gepasteuriseerdzijn, vind je in verschillende winkels en cafés in de regio. Je kan de brouwerij ook bezoeken en daar een van de lekkere biertjes degusteren.

Les baisers de Malmedy

Dit gebakje bestaat uit twee kleine meringues die met elkaar verbonden zijn door slagroom met boter of ijs. Het zou in de 19e eeuw zijn uitgevonden en werd toen verkocht onder de naam blankès mèringues (witte meringues). Omstreeks 1930 kreeg het gebakje zijn huidige naam.

De bieren van Brouwerij Bellevaux

Deze ambachtelijke bieren van hoge gisting, die noch gefilterd noch gepasteuriseerd zijn, vind je in verschillende winkels en cafés in de regio. Je kan de brouwerij ook bezoeken en daar een van de lekkere biertjes degusteren.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden