Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wie Stavelot zegt, zegt Blancs Moussis. Wie Blancs Moussis zegt, zegt Laetare, tegen een achtergrond van regen van confetti, een volksbal, vuurwerk en carnavalsoptocht. Gelegen aan de voet van de Hoge Venen is Stavelot met zijn bewegwijzerde paden ook een prachtige toegangspoort voor wandel- en fietsliefhebbers.

De Laetare - maart

Tijdens dit , dat zeer gekend is in België, wordt er gedurende drie dagen flink gefeest met dans, vuurwerk en een stoet. De beroemde in het wit geklede Blancs Moussis zorgen voor de animatie.

De Maxime Monfort Classique wielerwedstrijd - mei

Geniet van een fietstocht in en rond de regio van Stavelot. Deze wedstrijd staat op de officiële wielerkalender. Er zijn drie parcours: de langste route (ongeveer 150 kilometer) volgt de hellingen van Wanne, Stockeu, Haute Levée, Rosier en gaat naar Nadrin. De tussenroute (ongeveer 100 kilometer) doorkruist Wanne, de Haute Levée en de Rosier terwijl de kortste route (50 kilometer) toegankelijk is voor minder doorgewinterde fietsers. Voor gezinnen wordt er een speciale tocht van ongeveer 30 km georganiseerd over de Pre-RAVeL 44A en de RAVeL 45.
 

Une chanson peut en cacher une autre – oktober

Dit muziekfestival staat bekend om zijn gezelligheid. Je kan er kennismaken met Franstalige artiesten van alle generaties. Het festival staat in het teken van samenzijn. Iedereen krijgt er de kans om wat dichter bij onze cultuur te komen, wat toch wel belangrijk is.

Ontdek alle evenementen in de omgeving van Stavelot: 

Vanaf

Thema

Zoekwoord(en)

43 resultaten