Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De burcht van Bouillon waakt al meer dan duizend jaar over het stadje aan de rivier de Semois in de Belgische Ardennen. Het stadje ligt in het zuiden van België vlakbij de Franse grens. De meest beroemde bewoner is Godfried van Bouillon. Hij bewoonde in de 11e eeuw het versterkte kasteel tot hij op kruistocht vertrok. De Archéoscope voert je mee naar deze periode. Ook het Hertogelijk museum van Bouillon is een boeiend historisch uitstapje.

#Natuur #Erfgoed #Gezinnen

De geschiedenis van de burcht gaat ruim duizend jaar terug. Het bouwwerk is het oudste kasteel uit de periode van het middeleeuwse leenstelsel en een van de meest karakteristieke forten van Europa. De strategische ligging is indrukwekkend. Neem in het plaatsje eens een van de steegjes en zie waar je uitkomt. Vast en zeker kom je in een straatje met leuke winkeltjes en lekkere adressen uit.

Natuur rondom Bouillon

Bouillon en de vallei van de Semois bieden prachtige landschappen en uitzichtpunten. De natuurrijke omgeving is het paradijs voor mensen die er graag actief op uitgaan. Wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen en kajakken zijn populaire activiteiten. De slingerende weggetjes lenen zich voor een heerlijke motorroute. De natuur biedt je alles om verkwikt terug te keren naar huis.

Evenementen Bouillon

Bezoek deze historische stad tijdens een van de evenementen, bijvoorbeeld het Middeleeuws Feest en het Jachtfestival.