Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Culinaire ambachtslieden die al actief zijn sinds de 19e eeuw, dat vind je niet overal. Doornik heeft het genoegen er twee aan je voor te stellen. Een kleine selectie van goede winkeltips...

Pâtisserie Quenoy

Sinds 1864 is de familie Quenoy een genot voor fijnproevers! Gelegen niet ver van het station, heeft het huis zijn vooroorlogse decoratie met art-nouveau-invloeden behouden. De lokale bevolking kent dit adres goed dat producten uit Doornik in de kijker zet.  Het is ook de laatste die de zwarte ballonnen maakt. Dat zijn Doornikse snoepjes met 3 soorten suiker.

Le Moine Austère

Deze winkel is gewijd aan het Belgische bier. Je vindt er een indrukwekkend assortiment: trappist, speciaalbieren... Je kunt er ook glazen en andere accessoires kopen die te maken hebben met bier.

Favot Cafés

Sinds 1875 roostert Favot in zijn winkel, in het hart van de stad, een selectie van de beste koffies ter wereld. Je ontdekt er ook een selectie van theeën. De winkel is ingericht in een huis van Lodewijk XIV ezal je zowel charmeren door zijn producten als door zijn kader.

Spiridon Studio

Je vindt in deze designwinkel keukengerei, sieraden, decoratieve objecten, maar ook meubels. Kortom, alles voor je interieur of om het ideale cadeau te vinden!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden