Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Net als het stadje Durbuy zijn de plaatselijke culinaire specialiteiten gemaakt van lokale producten die met liefde worden bereid. Drie producenten openen de deuren van hun werkplaatsen. Zo kun je zien hoe het bier van Marckloff, geitenkaas en zelfgemaakte jam worden gemaakt.

Forel met brandnetel

Van deze typerende schotel uit Durbuy geniet je zowel in een restaurant als thuis aan je eigen keukentafel. Dit recept is ‘puur natuur’. Zowel een liefhebber van koken als een sterrenkok kan het gerecht bereiden. Echt avontuurlijk wordt het natuurlijk wanneer je de brandnetels zelf plukt en de forel zelf vist.

Jam van Saint-Amour

Ben je een liefhebber van streekproducten? Dan zal de jammakerij van Saint-Amour je bevallen! Dit ambachtelijke huis kent een lange traditie. Je vindt er meer dan veertig soorten jam. Ook gelei van bloemen (paardenbloem, viooltjes) en wilde vruchten (vlierbessen, meidoorn), gekruide azijnen en medische producten (massageolie en siropen) worden er gemaakt. De jammakerij is open voor publiek. Een film laat je zien hoe de productie van verschillende confituren verloopt.

Ozo geitenkaas​​​​​​​

Als je voor puur natuur gaat, mag je dit adres niet missen! Deze actieve geitenboerderij verenigt traditie en respect voor de dieren. De geiten worden gevoerd met hooi van de weiden uit de directe omgeving. Er wordt heerlijke kaas op basis van rauwe melk geproduceerd. Zowel verse jonge kaas als rijpere varianten worden er gemaakt. Een leerrijke rondleiding voert via de geitenboerderij naar de rijpingszaal.

Marckloffbier

Als we ons moeten beperken tot één specialiteit van Durbuy, dan is dat voor sommigen ongetwijfeld het Marckloffbier! Dit amberbier van hoge gisting heeft een zachte smaak en een licht bittere toets. Het wordt gebrouwen in de Ferme du Chêne. Hier kan je het brouwproces volgen en enkele gerechten op basis van bier proberen.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden