Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Uit eten gaan in Luik? Lees deze tips voor goede restaurants, Luiks lekkers en bruisende cafés.

Wat zijn de specialiteiten van Luik? Als eerste natuurlijk de wafel. De geur ervan is onweerstaanbaar, toch? Op de restaurantkaart vind je een andere streekspecialiteit: boulets à la liégeoise. Dit zijn gehaktballetjes geserveerd met een smaakrijke saus. Meestal is er ui, tijm, laurier en Luikse stroop in verwerkt.

Restaurants zijn er in Luik volop. In het autoluwe winkelgebied Le Carré zijn veel gezellige tavernes en restaurants. Ook in het historische deel zijn volop eettentjes. De Place du Marché is een aaneenschakeling van cafés en restaurants. Het leuke van de voortrekkersrol van Luik is dat je altijd een hip tentje of traditioneel café tegenkomt voor jouw koffie of biertje tussendoor.

Een paar goede adresjes als smaakmaker:


Saperlipopette

Saperlipopette
Zoetekauwen die graag hun tanden in een ambachtelijke wafel zetten, komen naar Une Gaufrette Saperlipopette. Grote kans dat je niet de enige bent. In de rij wordt je oog vast getrokken naar de etalage die vol ligt met stapels lekkernijen. Pareltjes van suiker maken de Luikse wafel zo lekker. Deze speciale suiker smelt niet tijdens het bakken waardoor het krokante effect blijft. Op dit adres wordt steeds vers deeg gemaakt voor de beste wafels!


Beerlovers’

 Beerlovers’
Een lokaal biertje proeven hoort erbij als je van bier houdt. Het hippe Beerlovers’ café heeft het indrukwekkende aantal van veertien bieren op de tap en ruim tweehonderd biertjes op fles. Het aangename terras op een mooie locatie in het stadscentrum maakt van dit café een must. Als je niet weet welk biertje je wilt proeven adviseert het personeel je graag. Ook kun je er een hapje eten.


Le Pot au Lait

 Le Pot au Lait
Een anders-dan-anders café is Le Pot au Lait. Het interieur blijft je zeker bij, kleurrijk en fantasievol. Je kan naar de decoraties blijven kijken om steeds iets nieuws te ontdekken. De sfeer is er los en je zit er tussen een jong publiek. Het café in hartje centrum heeft in de zomer een fijn terras op de binnenplaats.


Taverne St Paul

 Taverne St Paul
Een gezellige plek in het centrum van Luik. Als je van een biertje houdt heb je keuze uit vele biersoorten. De sfeer van deze is die van een bruine kroeg. De Portugese tegeltjes op de vloer en het vele hout dat voor de inrichting is gebruikt, de vriendelijke bediening... Begeef je even onder Luikenaren en kies een fijn zithoekje uit.


Brasserie C

 Brasserie C
Het ontstaan van Brasserie C leest als een spannend jongensboek. Twee studenten experimenteerden net zo lang tot ze het ultieme biertje hadden gebrouwen. Ze noemden het Curtius, afgekort C. Hun brouwerij in het historische stadshart heeft een voormalig begijnenklooster als passend onderkomen. ’s Zomers zit je er buiten in de tuin. Omringd door oude stenen muren, begroeide pergola en vijver nip je aan je biertje en geniet je van je maaltijd.


La Maison du Pèket

 La Maison du Pèket
is de aangewezen plek om de lokale sterke drank ‘peket’ uit te proberen. Deze traditionele Luikse specialiteit op basis van jeneverbes heeft diverse kleuren en bestaat hier in zo’n dertig smaken, van fruitig tot pittig. Je drinkt ‘m koud of geflambeerd. Leuk weetje: peket betekent pikant in het Oudwaals. Het café huist in een mooi oud pand uit de 18e eeuw vol gangetjes en ruimtes.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden