Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wat dacht je van een met een vleugje wijn overgoten vakantie , met bezoeken aan tentoonstellingen en prestigieuze kastelen, en niet te vergeten gastronomische hoogtepunten? Ontdek het programma dat VISITWallonia voor jou heeft samengesteld, beschikbaar in de weekenden van mei tot september.

We gaan naar het meer van Genval, het Domein van Terhulpen, het kasteel van Seneffe, wijngaarden gerund door gepassioneerde families, en ontdekken de smaken van de regio.

  2 dagen en 2 nachten    Met de auto

 Steden en dorpen | Gastronomie | Natuur | Kastelen | Erfgoed

 Deze reis is alleen beschikbaar in het weekend van mei tot september, vanwege de seizoenen en tijdbeperkingen op sommige plaatsen.

Boek je activiteiten van tevoren om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn en dat je verblijf soepel verloopt.

Vrijdag: een verandering van omgeving gegarandeerd in Waals-Brabant!

Je verblijfplaats: hotel Martin’s Château du Lac

Trakteer jezelf op een luxe en ontspannen uitje voor twee in dit romantische 5-sterrenhotel aan de oever van een vredig meer met een enorme fontein.

Zet eerst je koffers neer in je kamer, je knusse privéruimte met hemelbed, bubbelbad of jacuzzi.

Ga voor de eerste gastronomische avond van het weekend naar de spa, die open is tot 20.00 uur. Geniet van lange momenten van absolute ontspanning!

Geen zin om je auto te verplaatsen voor het eten? Dat begrijpen we! Verwen jezelf ter plekke in , het gastronomische restaurant van het hotel. De authentieke, traditionele en inventieve keuken zal je smaakpapillen verrukken!

 De avond is nog niet voorbij: drink een cocktail in de bar terwijl je het programma voor de volgende dag afstemt. Het wordt een spannend weekend!

 

Previous

© Martin's Château du Lac

© © Bernard Vanden Eynde/whitevision Martin's Château du Lac

© Martin's Château du Lac

© Martin's Château du Lac

Next

Zaterdag, het kasteel van Seneffe en het Domein van Glabais

Van het majestueuze kasteel van Seneffe naar de rijkdom van het wijngebied in het Land van Waterloo

Previous

© Accalmie Studio

© Accalmie Studio

© Accalmie Studio

© Domaine de Seneffe asbl - Francis Vauban

Next

's Ochtends: het kasteel van Seneffe en park

 
Genval → Seneffe
38 min 41,1 km

Na een uitstekend ontbijt vertrek je voor je eerste dag sightseeing. Je dag begint bij het kasteel van Seneffe. Dit prachtige gebouw, gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw, toont trots zijn neoklassieke stijl.

Zaal na zaal waardeer je de weelderige inrichting en de uitzonderlijke collectie goud en zilver waar het bekend om staat.

De buitenkant is ook zeker een bezoek waard. Een wandeling door de prachtige formele tuin en het Engelse park maakt je bezoek compleet.

Je raakt zeker in de ban van het theater, de volière, de mooie vijver en niet te vergeten het romantische bruggetje. Elk jaar is er op het landgoed een tentoonstelling van beeldhouwwerken en andere installaties.

Namiddag: in de wijngaarden van het Domein van Glabais of die van Villers-la-Vigne

 
Seneffe → Genappe
24 min 24,2 km

Op slechts een paar kilometer van Genappe brengt je eerste wijngaardbezoek je naar het Domein van Glabais.

Anne en Christian namen de familieboerderij over in 2012 en begonnen 4 jaar later met het planten van 15.000 wijnstokken.

Vandaag kan het koppel trots zijn op hun 2 wijnen met het label Crémant de Wallonie, de enige BOB-wijnen (Beschermde Oorsprongsbenaming) in de regio Waterloo.

 Het bezoek kan worden aangevuld met een picknick of een assortiment regionale producten om te proeven en zo deze goede mousserende wijn nog meer te waarderen.

 Bezoeken zijn alleen op afspraak en afhankelijk van beschikbaarheid.

Previous

© MTBW - Olivier Delmotte

© MTBW - Olivier Delmotte

© MTBW - Olivier Delmotte

Next
Previous

© WBT - Maxime Collin

© WBT - Maxime Collin

© MTBW

Next

Namiddag: de abdij van Villers-la-Ville en de wijngaard

 
Genappe → Villers-la-Ville
14 min 11 km

Als je bezoek op de eerste zaterdag van de maand valt, mis dan zeker niet een speciaal bezoek aan de wijngaard Villers-la-Vigne, gelegen in het hart van de ruïnes van de Abdij van Villers-la-Ville.

Een unieke rondleiding door de wijngaard en de kelder, gevolgd door een proeverij, is gepland om 14.30 uur en reserveren is niet nodig. Deze rondleiding kan worden gecombineerd met een bezoek aan de ruïnes van de abdij.

Dus waarom niet een bezoek aan deze 2 sites combineren en een middag doorbrengen in een uitzonderlijke, historische omgeving.

 

's Avonds:  gastronomisch tafelen bij Benjamin Laborie

 
Villers-la-Ville → Lasnes
22 min 18,5 km

 Voor het diner op zaterdagavond stellen we de Table Benjamin Laborie voor, een restaurant geopend in 2023 in Lasne.

Onlangs bekroond met een ster in de Michelingids, nodigt de chef je uit om een echte smaak- en creatieve ontdekkingstocht te maken.

Er is hier geen à la carte menu, alleen 4- tot 7-gangenmenu's gebaseerd op de inspiratie van het moment. Laat je leiden en geniet met volle teugen van deze gastronomische ervaring.

Op zoek naar een alternatief? Reserveer dan een tafel bij een van de volgende restaurants: L'Amandier, Philippe Meyers, Maison Marit

 

© Michael Binkin Yourstoryagency.

Zondag, tussen familiale roots en een denkbeeldige reis

Een ongelooflijk romantisch uitstapje op prachtige locaties

© Karolyn Delizé Hanse

's Ochtends: ontmoeting met een familie wijnbouwers nabij Nijvel

 
Genval → Nijvel
30 min 20,6 km

De nacht in het kasteel was rustgevend, het ontbijt heerlijk, en je bent klaar voor een nieuwe dag sightseeing in Waals-Brabant.

In het dorpje Baulers, op een paar kilometer van Nijvel, heeft de familie Hautier, ouders en zonen, hun boerderij omgetoverd tot een wijngaard waar ze stille en mousserende wijnen produceren die al verschillende prijzen hebben gewonnen.

Het bezoek aan het Domein van Le Chapitre brengt je naar het hart van de wijngaarden en de kelder waar de proeverij plaatsvindt. De wijngaard heeft een winkel waar naast de wijnen van het domein ook verschillende lokale producten worden verkocht. Een automaat buiten de wijngaard maakt het mogelijk om op elk moment wijn te kopen.

 Bezoeken zijn enkel op afspraak en volgens beschikbaarheden. 

Namiddag: wandelingen, kastelen en tentoonstellingen

 
Nijvel → Terhulpen
22 min 23,4 km

Het is in Regionaal domein Solvay, aan de voet van het kasteel van Terhulpen, dat je het laatste deel van je weekend doorbrengt. Er zijn 3 wandelingen van elk ongeveer 5 km. Ze nemen je mee door dit park, dat op de lijst van de mooiste parken van Wallonië staat. Tuinen, beeldhouwwerken, waterpartijen, een verscheidenheid aan wilde planten en opmerkelijke bomen vormen dit heerlijke toevluchtsoord aan de rand van het Zoniënwoud.

Je pad brengt je naar de Stichting Folon, waar je je kunt onderdompelen in meer dan 350 werken van de Belgische multidisciplinaire kunstenaar, tentoongesteld in een originele scenografie.

 Op zoek naar iets te drinken of te eten? In de voormalige stallen van de Ferme du Château vind je de Taverne de l'homme bleu, tegenover de Stichting.

 

Previous

© MTBW

© WBT - Denis Erroyaux

© Fondation Folon/ADGP, Paris, 2021

© MTBW

Next

 Wil je genieten van een vakantie die wat sportiever is en wat minder erfgoedgericht? Ontdek dan de Vinotrips die worden georganiseerd in Waals-Brabant (Franstalige beschrijving) en die een fietsroute door de wijngaarden van de regio aanbieden.

Zin in nog meer ontdekkingen?

Zet je verblijf verder met de volgende bezoeken...

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden