Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Laat je meeslepen door de warme sfeer van de provincie Luik voor een romantisch weekend! Het mooie weer van de lente en de zomer leent zich perfect voor een verblijf dat gezellige ontmoetingen bij wijn combineert met fascinerende bezoeken aan kastelen. Een ideaal uitje voor koppels om te plannen van juni tot half september.

Zin in een onvergetelijk uitje? Op naar de regio Luik, Hoei of Chaudfontaine voor een programma boordevol spanning.

Bezoek de wijngaarden, ontdek het werk van gepassioneerde wijnmakers en proef enkele uitzonderlijke Waalse wijnen. Verken vervolgens de prestigieuze kastelen, doordrenkt van geschiedenis en getuige van een fascinerend verleden.

Deel samen met gerenommeerde chef-koks een gastronomische maaltijd en geniet van de geneugten van de lokale keuken. Voor de ultieme ontspanning trakteer je jezelf op een ontspannende duobehandeling in de spa van je hotel of doe je nieuwe energie op tijdens een natuurwandeling.

  2 dagen en 2 nachten    Met de auto

 Steden en dorpen | Gastronomie | Natuur | Kastelen | Erfgoed

 Deze reis is alleen beschikbaar in het weekend van juni tot half september, vanwege de seizoenen en de tijdsdruk op sommige plaatsen.

Boek je activiteiten van tevoren om er zeker van te zijn dat ze beschikbaar zijn en dat je verblijf soepel verloopt.

Vrijdag, romantisch endredi, een romantisch uitje in een milieuvriendelijke kasteelhoeve

Hotel van het Domein van Naxhelet

Stap door de deuren van deze mooi gerestaureerde kasteelhoeve voor een onvergetelijk cocooningverblijf! Je raakt zeker in de ban van deze plek, waar eigentijdse accenten harmonieus samengaan met de elegantie van het oude en de schoonheid van het omringende platteland.

Het Domein van Naxhelet is een rustgevende plek om te ontspannen voor een romantisch weekendje weg. Als je de kans krijgt, neem dan de tijd om te ontspannen in de wellnessruimte, geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De locatie maakt deel uit van een ecologisch verantwoorde aanpak die zich uitstrekt tot aan het ontbijt, met zelfgemaakte jam, biologische ontbijtgranen en zoet broodjes.

 Je kan iets eten in het gastronomische restaurant Pollen. De keuken van de jonge chef François Durand, met zijn focus op duurzaamheid en de natuur, is een culinaire ervaring die de moeite waard is. Kortom, een authentieke, bucolische omgeving die je uitnodigt om los te laten, om groen te gaan, en dat alles met verfijning en zonder een greintje schuldgevoel.

Previous

© www.Lucnix.be

© Maurine Toussaint

© Maurine Toussaint

© Maurine Toussaint

Next

Zaterdag, het kasteel van Jehay en de wijngaard van Occarius

Er even tussenuit naar een dambordkasteel gevolgd door een familiewijngaard in Ocquier

's Ochtends: het majestueuze kasteel van Jehay

 
Wanze → Amay
21 min 15,7 km

Een laatste kopje koffie ter afsluiting van het ontbijt en dan gaan we op weg naar kasteel van Jehay. Je hebt waarschijnlijk al foto's van dit kasteel gezien! Het is herkenbaar aan zijn geblokte uiterlijk, dat er perfect bij past.

Dit gebouw in Maasstijl, dat op de lijst van opmerkelijk erfgoed van Wallonië staat, heeft een verzameling kunstwerken in de bijgebouwen, waaronder meubels, zilverwerk, wandtapijten, boeken, enz. 

Geniet na je bezoek van een wandeling in de frisse lucht door het park en de siertuinen, de moestuin en de bosrijke omgeving van het landgoed voordat je je dag voortzet.

Previous

© WBT - David Samyn

© Valérie Burton-Province de Liège

© JP Rolin-Province de Liège

© CGT - Arnaud Siquet

© WBT - David Samyn

© FTPL P.Fagnoul

Next
Previous

© MBR Recording

© MBR Recording

© Marc Monfort

Next

Namiddag: proeverij in de wijngaard Vignoble d’Occarius…

 
Amay → Clavier
31 min 28,3 km

Zet in de namiddag je eerste stap in de wereld van wijn met een bezoek aan een wijngaard. Ontdek met je wederhelft de wijngaard Vignoble d'Occarius in Ocquier, vlakbij Clavier, tussen Modave en Durbuy.

Dit domein werd 7 jaar geleden opgericht door de broers Marc en Didier Monfort, toen deze enthousiastelingen met een groep vrienden hun eerste wijnstokken aanplantten.

Je krijgt de kans om een selectie van 6 kwaliteitswijnen van 6 verschillende druivensoorten te proeven, waaronder 3 rode en 3 witte wijnen, geproduceerd met behulp van natuurlijke wijnbouwpraktijken.

 Let op: rondleidingen zijn afhankelijk van reservering en beschikbaarheid.

Previous

© WBT - Olivier Legardien

© WBT - Olivier Legardien

© WBT - Olivier Legardien

Next
 
Clavier → Oupeye
1 u 52,7 km

…of bij Vin de Liège

 Als je het geluk hebt om te verblijven op een door de wijnboeren van Vin de Liège, ga dan zeker langs om ze te ontmoeten.

Vin de Liège, met zijn 18 hectare aanplant, is een van de grootste wijndomeinen in de provincie Luik en Wallonië.

Deze coöperatie, gericht op sociale en duurzame betrokkenheid, biedt een mooi assortiment droge en fruitige witte wijnen, maar ook rode, rosé en mousserende wijnen.

Als je niet kunt deelnemen aan een rondleiding, zijn er elke zaterdagmiddag proeverijen in de kelder, met zijn originele architectuur.

We durven te wedden dat je weggaat met een aantal van de wijnen die verkrijgbaar zijn bij de verkoopbalie.

's Avonds: een culinaire ervaring vol liefde en emotie

 
Oupeye → Marchin
53 min 53,1 km

Wat dacht je ervan om je te laten verwennen met een gastronomische ervaring van topniveau door de chef-kok Arabelle Meirlaen, die terecht prijzen heeft gewonnen van de culinaire critici?

Gezonde, intuïtieve keuken met de nadruk op planten. Haar restaurant bevindt zich in Marchin, op 15 minuten van waar je verblijft.

 Als je zin hebt in een alternatief, reserveer dan een tafel in een van de volgende restaurants: Toma Restaurant, Brasserie Héliport Liège, La Villa des Bégards of Philippe Fauchet Restaurant.

Previous

© Arabelle

© Arabelle

© Arabelle

Next

Zondag, het kasteel van Modave en le Clos des Prébendiers

De Condroz in Hoei: erfgoed en wijnstreek

Previous

Fontein en tuinen van het Kasteel van Modave© WBT-Dominik Ketz

© Château de Modave

Eetkamer met gedekte tafel in het Kasteel van Modave© Château de Modave

Next

's Ochtends: een van de mooiste kastelen van Wallonië

 
Wanze → Modave
28 min 21 km

Goed uitgerust na deze fijne gastronomische avond in de regio Luik, ga je naar een van de mooiste kastelen in Wallonië, gelegen op een 60 meter hoge rotspunt.

Dit is het Kasteel van Modave. Omgeven door een prachtig landschap biedt het een uitzonderlijk uitzicht over de vallei van de Hoyoux.

Geniet van de schoonheid en breng met een audiogids een bezoek aan het kasteel en de 25 tentoonstellingszalen.

 Voor een rustpauze en een hapje tijdens de lunch heeft het kleine stadje Hoei, met uitzicht op zijn fort aan de oevers van de Maas, genoeg leuke adresjes.

Namiddag: rendez-vous au cœur d’un des plus anciens vignobles de la ville

 
 Modave → Hoei
23 min 16 km

Sluit je dag in stijl af met een niet te missen adres voor liefhebbers van wijn en lokale producten.

Jacques Mouton is een van de pioniers van de wijnbouw in België. Zijn wijngaard, de Clos des Prébendiers, strekt zich uit over de hoogten van Hoei, met een adembenemend uitzicht op de Maasstad.

De wijnbouwer, die al tientallen jaren gepassioneerd is door zijn werk, neemt je mee naar het hart van zijn wijngaarden voor een bezoek dat je niet snel zult vergeten... net als de gezellige proeverij in zijn gezelschap.

 Rondleidingen zijn alleen op reservering en afhankelijk van beschikbaarheid.

Previous

© WBT - David Samyn

© WBT - David Samyn

© WBT - David Samyn

© WBT - David Samyn

Next

 Is het hotel niet meer beschikbaar op de door jou gekozen datum? Wil je in een ander etablissement verblijven? Hier zijn enkele suggesties voor hotels in kastelen in de regio:

Zin in meer ontdekkingen?

Zet je verblijf voort met de volgende bezoeken...

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden