Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Weg van de massa dichtbij metropool Brussel

Waals-Brabant (Brabant wallon) is vooral bekend om Waterloo waar Napoleon in 1815 zijn strijd moest opgeven. Op de zacht glooiende heuvels is hevig strijd geleverd. De locaties ervan kun je met eigen ogen bekijken. Zo zijn de slagvelden en vroegere boerderijen te bezoeken. Een museum vult het verhaal aan over deze belangrijke gebeurtenis in de Europese geschiedenis. Het vriendelijke landschap straalt nu rust en ruimte uit. Een magische plek om in op te gaan is de abdij van Villers-la-Ville. De ruïnes, de tuin en wijngaard maken indruk. Veel schilders legden in de Romantiek het kerkelijke bouwwerk vast.

Wat kun je er doen?

De natuurlijke glooiingen in het landschap zorgen voor een mooie natuurlijke bedding voor golfbanen. Daarnaast heeft deze provincie een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk om er op uit te gaan. Cultuurliefhebbers bezoeken Louvain-la-Neuve. Het ‘nieuwe Leuven’ is van recente datum. De universiteitsstad is goed bereikbaar én autovrij: je wandelt vanuit de parkeergarage zo het centrum in. Daar wacht je het universiteitsmuseum Musée L. Voor Kuifje-liefhebbers is er het Hergé-museum. Het glooiende, weidse landschap ervaar je op het landgoed van Solvay. Op het domein heeft stichting Folon een plek waar de bijzondere kunst van deze artiest te zien is.

Ontdek de highlights van de regio

Louvain-la-neuve - Rue Charlemagne - Shopping

Ottignies - Louvain-La-Neuve

Voetgangersstad, creatief, multicultureel, groen, dynamisch, een venster op de wereld.... de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve verleidt je met haar unieke sfeer!
Lion de Waterloo - Panorama

Domein van de Slag bij Waterloo: 4 topspots

Het Domein van de Slag bi jWaterloo ligt in het hart van het slagveld van Waterloo en neemt je op verbazingwekkende en spectaculaire wijze mee terug in de tijd naar een van de meest turbulente periodes uit onze geschiedenis. Ontdek de 4 bezienswaardigheden van deze uitzonderlijke site.

Overige tips:

 

Intérieur du domaine de Ronchinne avec soleil couchant par la fenêtre

Overnachten

Voor wie gezellig wil overnachten, bieden Wallonië en de Ardennen comfortabele en gastvrije hotels, landelijke vakantiehuizen, jeugdherbergen en gastenkamers. Of kies voor een van de mooi gelegen campings voor een standplaats of huuraccommodatie.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden