Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Wil je erfgoed en wandelen of fietsen combineren? Kies een fiets- of wandelroute in een lus, in de buurt van de mooiste kastelen. Dat elk kasteel anders is, maakt deze routes zo tof. Ga op pad langs lustkastelen en sprookjeskastelen tot middeleeuwse forten en ruïnes. Geweldig om zo Wallonië en de heuvels van de Ardennen te verkennen!

Te voet rond…

Kasteel van Modave

Laan die naar de hoofdingang van het Kasteel van Modave leidt© WBT - Vincent Ferooz

Hou je van rust? Dan is deze wandeling in het hart van de Condroz je op het lijf geschreven! Een rivier, een natuurgebied, een rustig gehucht en een romantisch kasteel zullen je in vervoering brengen.

Kasteel van Vêves

© WBT - Denis Closon

Er staat je een magische reis te wachten. Het kasteel van Vêves is natuurlijk uniek. Maar dat geldt ook voor de streek, dankzij de ongelooflijke charme van de Lesse en het dorp Celles.

Kasteel van Reinhardstein

Luchtfoto van het Kasteel van Reinhardstein© WBT - S. Wittenbol

Maak plaats voor sportievelingen! Verwacht je aan mooie klimmen, vaak beloond met een adembenemend uitzicht. De Hoge Venen hebben hun naam niet gestolen...

Kasteel van Bouillon

© WBT - Denis Closon

Terug naar de middeleeuwen! Vanuit de duizendjarige stad en de vesting kun je een wandeling maken langs de authentieke Semois en genieten van een onvergetelijk uitzicht.

Kasteel van Montauban

©  V. Mohy

Zin om er even tussenuit te knijpen? Ken je de Gaume? Deze streek met haar bijzondere klimaat biedt een specifieke biodiversiteit en unieke erfgoedsites.

 

Met de fiets rond…

Kasteel van Seneffe

© WBT - Bruno D'Alimonte

Geniet van een verkoelende fietstocht met nostalgische accenten langs het kanaal... Stap af bij het Hellende Vlak van Ronquières te bewonderen, een ingenieus staaltje techniek!

Kasteel van Jehay

©  WBT - David Samyn

Heb je al ooit een geruit kasteel gezien? In de omgeving wachten het Haspengouwse platteland, de Maas en een prachtig religieus erfgoed op je.

Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne

©  Denis Erroyaux

Han-sur-Lesse, Eprave, Lessive… Dorpjes die profiteren van de nabijheid van de wervelende en majestueuze Lesse. Landschappen van de Famenne, heuvels en kasteel op het programma!

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden