Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Welkom, avontuurzoekers! Stel je voor, knusse dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, uitgestrekte bossen die smeken om ontdekt te worden en gastronomische verrassingen die je smaakpapillen in vervoering brengen. Trek je wandelschoenen aan, pak de mountainbike, klim tegen een wand op en begin jouw ontdekkingsreis.

We nemen je met deze route mee door het gebied van Namen en Dinant. Wallonië wacht op jullie, avonturiers!  

Doen

Voel je adrenaline stromen in de Belgische Ardennen. Ga de uitdaging aan met je vrienden óf jezelf in de omgeving van Namen en Dinant.

Slapen

Lekker relaxen in een hotel waar je vanzelf zen wordt? Of verwen je jezelf met wellness of een prachtig domein met een groot aanbod? Jij mag kiezen. 

Panoramisch zicht op het Hotel-Restaurant les Sorbiers in Hastière

Hotel & restaurant in Hastière | Les Sorbiers

Dit milieuvriendelijke hotelcomplex ligt in Hastière, tussen Givet en Dinant, en verwelkomt je in een betoverende omgeving van 17 hectare met comfortabele kamers, een restaurant, een groepsgîte, buitengewone accommodaties en tal van sport-, ontspannings- en natuuractiviteiten.

Drinken

Een heerlijk terras om je avonturen door te nemen. In hartje centrum Namen heb je het sfeervolle plein van Place Marché aux Légumes. Of probeer de huisgebrande koffie van Maison Delahaut. Even buiten Namen vind je het domein van wijnkasteel Bioul. De ligging en uitstraling is al een ommetje waard.   

café marchand Namur

Koffie van Delahaut

Bezoek van ongeveer 30 minuten over de uitmuntende koffie van Delahaut: de oorsprong, de verschillende productiefases, de bereiding van koffie en alles over koffie zoals melanges en het cafeïnevrij maken van de koffie.

Brasserie du Clocher

Deze brouwerij is gevestigd in een oude kerk op de Naamse hoogtes. Er wordt een blond licht bloemenbier en een amberkleurig bier met karakter gebrouwen.

Festivals en evenementen

Festivals in september en oktober plus een tip voor de wekelijkse vintage markt. Plan je trip en je bent erbij!

Bereikbaarheid

Namen en Dinant zijn goed bereikbaar met de trein vanuit Nederland. Daarnaast kan je op veel plekken een fiets of e-bike huren om er op uit te gaan. Kom je liever met de auto, dan zijn beide steden en de genoemde uitstapjes makkelijk bereikbaar. De uitstapjes liggen meestal op maximaal een half uur rijden vanaf Namen.

 

Liever een foodie & streetart-route plus de natuur opzoeken? Check de route in Luik en omgeving

 

 

 

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen

Downloaden