Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Als lekkerbek wil je naar Luik. Proef de lokale producten als je de streetart-route van de stad hebt gelopen. Geniet ook van natuur dichtbij Luik. Deze route is voor jou: green, art en foodie lover!    

Doen

Volg het streetartparcours dwars door de dynamische stad Luik. Of kies voor een natuurwandeling in de directe omgeving. Duik de aarde in voor de mooiste grotten vlakbij Luik. 

Slapen

Lekker relaxen na een dag vol art, natuur en foods. Vlakbij het Luikse station Guillemins en het stadscentrum zit je bij Yust Housing en Ibis helemaal goed. Mag het luxueuzer mét weldadig thermaal water van lokale bronnen, kies dan voor Château des Thermes. 

Drinken

Luik is een echte foodie stad. Brasserie C heeft een bijzondere locatie op een oud plekje in de stad vlakbij de beroemde trappen van Montagne van Bueren. Als zoetekauw wandel je voor een lekkere versgebakken Luikse wafel binnen bij Une Gaufrette Saperlipopette. In de omgeving van Luik zet je koers richting het wijndomein Dalhem en naar de plek waar mooie whisky en gin worden gemaakt.

 

Festivals en evenementen

Deze festivals in oktober, november en december zijn niet te missen. En check de vintage markt die je elke week op vrijdagochtend kan bezoeken. Plan je trip en je bent erbij!

Personnes se promenant le long des chalets de Noël illuminés

Kerstdorp van Luik

De magie van Kerstmis vindt elk jaar plaats in het hart van Luik, de Vurige Stede. Laat je in vervoering brengen door de magische, vriendelijke en gezellige sfeer!

Bereikbaarheid

Luik is perfect bereikbaar met de trein. Via Maastricht in Nederland sta je in een half uurtje op station Guillemins. Je huurt gemakkelijk bij het station een een fiets of e-bike om de stad in te gaan. Kom je liever met de auto, dan zijn er parkeergarages en garages van hotels waar je het beste gebruik van kan maken. De uitstapjes liggen meestal op maximaal een half uur rijden vanaf Luik.

Ben je avontuurlijk ingesteld? Check dan deze route in omgeving Namen en Dinant.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden