Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Vlakbij de grens met Maastricht vind je geweldige én goed betaalbare uitstapjes in Wallonië die je in eigen land niet snel vindt. Met deze top 10 (+2 :) maak je ook mooie combinaties.  Kies je voor een kasteel in het heuvellandschap én een ondergronds fort uit de Tweede Wereldoorlog of een aquarium met daarna een verse wafel in Luik? Enjoy de Ardennen! Je bent er zo!

Tip: je krijgt korting op de entreeprijs bij veel uitstapjes met de Pass.

Croisement galeries à l'intérieur du plus grand Fort de Belgique - Eben-Emael à Bassenge

Fort van Eben-Emael | Monument van de Tweede Wereldoorlog

Om de verdediging van België tegen Duitsland te versterken werd het Fort Eben-Emael tussen 1932 en 1935 gebouwd. Een indrukwekkend bouwwerk met ondergrondse leefruimtes en gangen waar twaalfhonderd soldaten leefden. Helaas was het fort niet bestand tegen de Duitse verrassingsaanval. Bijzonder om in het Fort rond te lopen en te ervaren hoe het leven toentertijd was. Het immense bouwwerk ligt langs het Albertkanaal, op de grens met Nederland en Duitsland.

De natuurlijke waterval en het meer van Coo | Provincie Luik

De natuurlijke waterval van Coo is de hoogste in België. De rivier Amblève valt er 15 meter naar beneden. Deze belangrijke bezienswardigheid van Wallonië vind in het centrum van het dorp Coo, op enkele kilometers van Stavelot. Prima te combineren met het naastgelegen pretpark Plopsa Coo! 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden