Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Sprookjesachtige kastelen, diepgroene wouden, grillige rotsformaties, zinnenstrelend abdijbier, michelinsterrestaurants en waterrijke valleien. Je vindt het allemaal op nog geen paar uur rijden van je eigen voordeur. Sterker nog: je kan Koning Auto gewoon thuislaten deze keer en reizen met de trein, per fiets en met de benenwagen.

Voor de citytrippers: vertier in en rond de stad

Namen, Luik, Charleroi, Bergen, Doornik, het zijn allemaal steden die gemakkelijk bereikbaar zijn met de trein. Eenmaal ter plekke kan je bijna alles te voet of met de fiets doen. Een last minute citytrip in eigen land is dus zo geregeld.

© WBT - Denis Closon

©  WBT - J.P. Remy

In Namen kan je je ogen de kost geven aan hedendaagse kunst langs de oevers van Samber en Maas en verdwalen in gezellige steegjes, met een resem aan leuke winkeltjes. Met de kabelbaan ga je trouwens in iets meer dan 3 minuten van het centrum naar de citadel.

In Luik geniet je uiteraard van de beste Luikse wafels maar bepalen vooral kunst en cultuur de uitstraling van de stad. Geen wonder dat de stad kandidaat is om Culturele Hoofdstad van Europa te worden in 2030.

Charleroi op zijn beurt, was ooit het middelpunt van de industrie in België, nu is het een bonte mix van streetart, fotografie, moderne kunst en lokale specialiteiten die vooral de citytripper aanspreekt.

Het architecturale patrimonium en de oude straatjes geven de stad Bergen een charmante en historische uitstraling. Daarnaast heeft de stad ook een groot hart voor wetenschap.

De goed bewaarde architectuur vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van Doornik gedurende meerdere millennia. Neem tijdens jouw bezoek zeker ook de tijd om langs de oevers van de Schelde te flaneren en een drankje te nuttigen op de levendige en gezellige Grote Markt.

Voor de kilometervreters: met de trein, de fiets of te voet

Voor wie langer in Wallonië wenst te verblijven dan enkel een weekendje weg kan makkelijk een weekprogramma vullen met verschillende parcours waar je trein, fiets en te voet combineert.

Je uitstap begint uiteraard altijd aan een treinstation. Je hebt dan de keuze om met de trein en de fiets of met de trein en te voet te reizen. De routes zijn onderling koppelbaar: door ze te combineren heb je de mogelijkheid om een diverse en vooral duurzame vakantie zelf in elkaar te steken.
 
Een van de iconische routes is onder meer die tussen Gouvy en Aywaille waar je heerlijk kan vertoeven in prachtige natuurgebieden in het hart van de Ardennen.

Ontdek de 11 inspirerende uitstapjes.

Natuurlijk landschap: veen in het natuurpark Hoge Venen-Eifel© Les Globe Blogueurs

Voor de backpackers: in groep van hostel naar hostel hoppen

Je bent jong en je wilt wat! En je wilt vooral je ecologische voetafdruk beperken. ‘Les Auberges de Jeunesses’ stelt een slow tourism parcours voor waar je van de ene naar de andere herberg reist. Reizen maakt dus deel uit van de reis en je kiest resoluut voor zachte mobiliteit. Openbaar vervoer in combinatie met wandelen of fietsen.

Jeugdherberg van Malmedy | Hoge Venen© Les Auberges de Jeunesse asbl

De Hicycle tour legt de focus op de fiets. Je kan kiezen voor een kort weekendje weg maar er zijn ook rondreizen van 5 dagen met zowel een makkelijke als wat moeilijkere lus.

Niet zo behendig op de fiets? Dan kan je kiezen voor de Hiking Tour. Wat denk je van een wandeltocht tussen Namen en Bouillon of tussen Luik en Malmedy?

Het dient geen betoog dat deze tochten niet enkel goed zijn voor je fysieke welzijn, maar ook je mentale well-being een boost kunnen geven. Je bouwt samen een collectief reisverhaal op in een fantastische omgeving, je geest voor avontuur wordt aangewakkerd en je leert elkaar beter kennen! Leeftijd: vanaf 14 jaar
 
Meer info over de Hicycle en Hiking Tour

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden