Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Ontdek de betoverende regio rondom Herve die tot leven komt in de lokale smaken, historische schatten of adembenemende landschappen. Laat je zintuigen prikkelen en geniet van de veelzijdigheid van deze charmante regio.

Fietsen door het Land van Herve

Aan de grens met Nederland en Duitsland, tussen de Vesder en de Maas, ontplooit het Land van Herve een typisch heggenlandschap met hagen en weiden, dat het decor vormt voor een opmerkelijk erfgoed.

Vanaf hogergelegen gebieden ontwaar je het groene panorama waar de heggen die de weiden afbakenen en de afgelegen boerderijen de grote lijnen van het landschap vormen.

Huur een fiets bij de toeristische dienst en rijd op Lijn 38, een van de mooiste groene wegen van het RAVeL-netwerk. Deze oude spoorlijn van ongeveer 40 km doorkruist het Land van Herve en verbindt Chênée met Plombières.

© MT Pays de Herve - David Defourny

Streekproducten: van kaas tot siroop

© WBT-MT du Pays de Herve

Op slechts 2,3 km afstand bevindt zich de gerenommeerde Fromagerie du Vieux Moulin. In deze kaasmakerij krijg je de kans om de ateliers te bezoeken waar de beroemde Hervekaas met beschermde oorsprongsbenaming geproduceerd wordt. Proef de rijke smaken en leer meer over het ambachtelijke proces.

Op 11,1 km afstand ontdek je de ambachtelijke siroopmakerij van Aubel, een ware zoete verleiding voor de fijnproevers. Dompel je onder in de smakelijke wereld van de fruitverwerking die de reputatie van het Land van Herve heeft gemaakt. Je ontdekt de productie van "L'or noir du Pays de Herve", de traditionele stroop uit Aubel.

 

In en rond de Abdij van Aubel

De cisterciënzerabdij van Val-Dieu (9,8 km) verenigt een spirituele plek voor pelgrims en haar brouwerij met traditionele Belgische bieren: twee pareltjes die je moet bezoeken als je in het Land van Herve bent.

De geschiedenis van deze abdij gaat terug tot de 13e eeuw. De brouwerij is ondergebracht in de gebouwen van de molen van Val-Dieu en stelt haar deuren voor jou open binnen de abdij zelf.

Maak een ontspannende wandeling door het glooiende boomgaardenlandschap rondom de abdij, waar rust en sereniteit samenkomen.

© WBT - Giovanni P. Ciraolo

Mooiste dorpen in het Land van Herve

Vier van de Mooiste Dorpen in Wallonië liggen in het Land van Herve: Soiron (7,1 km), Olne (8,3 km), Clermont-sur-Berwinne (9,5 km) en Limbourg (17,1 km). Laat je betoveren door de charme van de historische straatjes en indrukwekkende architectuur.

© Mark Rossignol
Foto: Clermont-sur-Berwinne

In Soiron ontdek je een leefomgeving in Maasstijl, de prachtige Saint-Rochkerk, twee kastelen of, wat buitengewoner is, een ast.

De rust van Olne staat in schril contrast met de bedrijvigheid die er ooit heerste. 

Te midden van weilanden en fruitbomen bevinden zich in Clermont-sur-Berwinne rond de geklasseerde kerk vele oude huizen in verschillende bouwstijlen.

De voormalige vesting Limbourg was strategisch gelegen aan de oever van de Vesder tussen het wallenlandschap van Herve en het Ardense massief. De vesting was vroeger de hoofdstad van het voormalige Hertogdom Limburg en stond bekend als oninneembaar.

 

Blegny Mijn: een duik in de geschiedenis

Op 9,7 km afstand wacht de Blegny Mijn om je mee terug in de tijd te nemen. Ontdek de fascinerende wereld van de mijnbouw en leer meer over het leven van de mijnwerkers in dit Unesco-werelderfgoed.

Blegny-Mine is een van de vier authentieke kolenmijnen in Europa waarvan de ondergrondse galerijen voor bezoekers toegankelijk zijn via de oorspronkelijke schacht.

Trek je jas aan, zet je helm op en daal af door de mijnschacht tot dieptes van 30 en 60 meter. Tijdens deze unieke ervaring ontdek je het dagelijkse leven van de mijnwerkers.

© SPW-Patrimoine - photo Guy Focant

Stuwmeer van Gileppe

© WBT - Arnaud Siquet

Rijd 26 km naar de imposante stuwdam van het meer van La Gileppe en ervaar de grootsheid van de natuur.  Ontdek van binnenuit hoe de dam werkt, de geschiedenis ervan en klim naar de top van de panoramische toren!

In de omgeving kan je een ontspannende en prachtige wandelingen maken van 15 km in harmonie met de natuur.

Voor de avontuurlijke zielen biedt het Accropark (25,3 km) een unieke manier om de omgeving vanuit de hoogte te bewonderen. Ontdek 5 parcours (waarvan 2 voor kinderen) in de bomen met meer dan 50 hindernissen, van het makkelijke witte parcours tot het moeilijke rode parcours voor de durvers.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden