Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In het hart van Wallonië, omringd door rustige groene heuvels, ligt de Abdij van Maredsous als een oase van rust en spiritualiteit. Laat deze prachtige abdij het vertrekpunt zijn voor een reis vol ontdekkingen: van spirituele rust tot historische ruïnes, van nostalgische railbikes tot majestueuze kastelen, deze regio biedt een diversiteit aan ervaringen.

De Abdij van Maredous

De Abdij van Maredsous, ook wel bekend als de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Maredsous, is een benedictijnenabdij gelegen in de Belgische Ardennen, in de buurt van de stad Dinant

Dompel jezelf onder in de serene atmosfeer, bewonder de imposante architectuur en ontdek de rijke geschiedenis van deze spirituele plek. Verken de tuinen en geniet van de vredige sfeer die hier heerst.

Ga na je bezoek langs in het Onthaalcentrum Saint-Joseph. Je vind er een speeltuin, een souvenirwinkel en een cafetaria, waar je de heerlijke producten van Maredsous zoals bieren en kazen kunt proeven. Neem bij mooi weer zeker plaats op het terras. Dat is gewoonweg genieten!

 

© WBT - Bruno D'Alimonte

Mooiste dorpen

© Mark Rossignol

Ontdek de betoverende charme van Sosoye (2,6 km) en Falaën (5,9 km), twee van de Mooiste Dorpen van Wallonië in de regio.

De meanders van de Molignée zijn de thuisbasis van Sosoye. Dit kalkstenen dorpje in de Condroz ligt grotendeels langs de hoofdstraat.

Een aantal gebouwen op een kleine heuvel trekken al snel de aandacht: de prachtig gerestaureerde Geboortekerk uit de 18e eeuw en de dichtbijgelegen en eveneens geklasseerde pastorie en de 17e-eeuwse tiendenschuur.

Wist je trouwens dat Victor Horta de plannen tekende voor een elegante villa verscholen op een beboste helling?

© Yoshimura

Wandel door smalle straatjes, bewonder historische architectuur en voel de authentieke sfeer van deze idyllische plekken.

Het centrum van het dorp Falaën, met zijn uiterst gevarieerde straten en steegjes, draait om het kerkplein met een dertigtal traditionele woningen uit de 18e en 19e eeuw, die een typisch voorbeeld zijn van de bouwstijl in de Condroz.

In Falaën vind je ook de ruïnes van het kasteel van Montaigle.

Een wandeling door de geschiedenis

Maak een 8 km lange wandeling van Falaën naar de indrukwekkende ruïnes van Montaigle, een reis die je meeneemt door pittoreske landschappen en langs historische paden.

Op de terugweg zie je de kasteelhoeve die gebouwd werd in 1672. De drie hoge torens en ophaalbrug zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven.

Geniet van de harmonie tussen natuur en geschiedenis terwijl je door de groene heuvels wandelt.

© Bruno D'Alimonte

Railbikes van de Molignée, fietsen door het groen

De spoorwegfietsen van La Molignée© P. Arnould

Laat avontuur en nostalgie samenkomen terwijl je de Railbikes of 'draisines' van de Molignée van Falaën naar de Abdij van Maredsous neemt. Alle spoorfietsen kunnen aangepast worden voor mensen in een rolstoel.

Fiets op je eigen tempo op een oude spoorlijn en geniet van de mooie en schilderachtige vallei van de Molignée.

Je kan 3 parcours doen: van Falaën naar Maredsous en terug (6 km), van Warnant naar Falaën en terug (8 km) of de combinatie Warnant - Falaën - Maredsous (14 km).

 

 

Tuinen van Annevoie, symfonie van natuur en kunst

Tijdens een bezoek aan de  Tuinen van Annevoie zie je hoe natuur en kunst samensmelten in een prachtige symfonie.

Er wacht je een schitterende en unieke wandeling tussen de waterpartijen, heldere bloembedden en groene lanen.

Annevoie is de enige watertuin in België en hoort bij de mooiste van Europa. Hij werd geklasseerd als ‘Belangrijk Erfgoed van Wallonië’. Machines noch pompen komen te pas bij het magische waterspektakel. 

 

Ga wandelen in de Tuinen van Annevoie, de enige watertuinen van België© WBT - Bruno D'Alimonte

Wijn van Waalse bodem

© Fabrice Debatty

België staat bekend als hét bierland van de wereld. Er wordt echter ook steeds meer wijn geproduceerd. De grond en het klimaat vormen een uitstekende basis voor de wijnbouw.

Verken het majestueuze Kasteel van Bioul (7,5 km), een architectonisch juweel omringd door weelderige wijngaarden. 'Made in Bioul' neemt je mee op een interactieve reis naar de wereld van Bioul, de familie Vaxelaire en de daar geproduceerde wijnen. 

Iets verderop in Lustin, op 23 km van Maredsous ligt de Wijngaard Château de Bon Baron. Dit domein strekt zich uit over 17 hectare en produceert maar liefst 21 verschillende wijnen dankzij 14 druivenrassen.  

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden