Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In het hart van het schilderachtige Viroinval, een regio doordrenkt van natuurlijke pracht en culturele schatten, ligt de betoverende Fondry des Chiens. Dit natuurfenomeen, onderdeel van het Natuurpark Viroin-Hermeton, vormt het perfecte startpunt om de wonderen in de regio te verkennen.

Wandelen rond de Fondry des Chiens

Midden in een groene omgeving sta je plots in de diepte te staren naar wat op een kleine canyon lijkt: een afgrond van op sommige plaatsen wel 20 meter diep, die door miljoenen jaren aan erosie werd gevormd. De Fondry des Chiens is een indrukwekkend natuurverschijnsel.

Bewonder deze natuurpracht met zijn ongelooflijke biodiversiteit tijdens een wandeling in de omgeving:

 

Stoomtrein langs Nismes en Treignes

Stap aan boord van de Stoomtrein van de 3 Valleien, die vertrekt vanuit het pittoreske Mariembourg (5,8 km).

Tijdens je reis maak je een fascinerende tussenstop in Nismes, waar de Jardins d’O een oase van rust bieden. Dit schitterende park met tal van waterpartijen en leuke bruggetjes bekoort jong en oud.

Vervolg je reis naar het historische museumdorp Treignes (11,7 km) en ontdek de rijke geschiedenis die deze plek te bieden heeft. Je vindt er musea, archeologische sites, overblijfselen en heel wat boeiende activiteiten. Er is voor elk wat wils!

 

Ondergrondse wonderen in de Grotten van Neptunus

Op slechts 5,3 km van de Fondry des Chiens liggen de adembenemende Grotten van Neptunus, in het hart van de 'Calestienne'. Het gebied rond de grotten maakt deel uit van het Natura 2000-netwerk.

Verken de fascinerende ondergrondse wereld en bewonder de natuurlijke schoonheid diep verscholen onder de oppervlakte.

Kleine avonturiers en natuurliefhebbers beleven hier een onvergetelijke ervaring, inclusief een boottochtje en een prachtige geluid- en lichtshow.

 

Twee van de Mooiste dorpen in Wallonië

Duik in de charme van de regio door twee van de mooiste dorpen van Wallonië te verkennen. Je snuift er onmiskenbaar de lokale sfeer op! Te midden van de prachtige natuur zijn het aantrekkelijke bestemmingen voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het pittoreske Vierves-sur-Viroin, op 9,1 km afstand, ligt aan de oevers van de Viroin. Geniet van het goed bewaarde historische karakter met zijn smalle straatjes, oude huizen en traditionele gebouwen.

Lompret, op 16,2 km afstand, is gelegen in een meander van het riviertje de Eau Blanche. Er stond ooit een fort van de Galliërs, later een Romeins fort en tenslotte een feodaal kasteel waarvan slechts enkele ruïnes zijn overgebleven. Ontdek de typische stenen huizen, de prachtige 18e-eeuwse brug, het religieuze erfgoed en de vele opmerkelijke bomen.

Historische grandeur in Chimay

Op 20 km van Viroinval ontvouwt zich het majestueuze kasteel van Chimay. De rijke geschiedenis van het kasteel gaat vele eeuwen terug. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een versterkte burcht en onderging door de eeuwen heen verschillende renovaties en uitbreidingen.

Ontdek de architectonische elementen, ornamenten, kunstwerken en meubels van het kasteel en ervaar de grandeur van dit historische monument

In de Espace Chimay even verderop ontdek je de verfijnde smaken van Chimaybieren en -kazen.

Meren van l'Eau d'Heure 

Breng zeker ook een bezoek aan de betoverende Meren van L’Eau d’Heure, op 23,8 km van Fondry des Chiens. De meren vormen een beschermd natuurgebied met 70 km oevers, 600 ha waterpartijen, bossen en weilanden.

Laat de natuurlijke pracht op je inwerken in het avonturenpark Natura Parc (25,5 km), tijdens een 'ritje' met de Amfibus (24,5 km), of op het water in het Spin Leisure Park (28,5 km). 

De site staat bol van de gevarieerde activiteiten die jong en oud zullen bekoren. Ontdek nog meer in ons blogartikel met de Meren van l'Eau d'Heure als uitvalsbasis.

Of je nu wandelt langs indrukwekkende natuurlijke fenomenen, een stoomtreinreis maakt door historische dorpen, of de ondergrondse wereld verkent, deze regio biedt een diverse en betoverende reis voor iedereen. Ontdek het zelf en laat je verwonderen door de verborgen schatten die deze prachtige streek te bieden heeft.

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden