Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Welkom op een avontuurlijke reis, beginnend bij het Hergé Museum en zich uitstrekkend naar boeiende bestemmingen in de omgeving. Laat je betoveren door de wereld van Kuifje en ontdek meer schatten op korte afstand.

Hergé Museum

Start je ontdekkingstocht in Louvain-la-Neuve in het Hergé Museum, gewijd aan de briljante schepper van Kuifje en een groot kunstenaar van de 20eeuw. Hij was graficus, reclameman, karikaturist, tekenaar...

Het Hergé Museum toont alle facetten van zijn kunst. Ongeveer 300 originele graveerplaten, 800 foto’s, documenten en voorwerpen zijn verzameld op een plek in Waals-Brabant die Hergé zo dierbaar was. 

Verken de tentoonstellingen en leer meer over het leven en werk van Hergé, de geestelijke vader van een van onze meest geliefde stripfiguren.

Bezoeker bij de ingang van het gebouw van het Hergé Museum in Louvain-La-Neuve© WBT - Bruno D'Alimonte

Louvain-la-Neuve

©  WBT - Bruno D'Alimonte

Louvain-la-Neuve is meer dan het Hergé Museum. Deze nieuwe studentenstad is de jongste stad van België waar een groot belang wordt gehecht aan het groen en waar fietsers en voetgangers voorrang krijgen op de auto. Je kan er een van de vele thematische, didactische of ludieke wandelroutes volgen (kunst in de stad, met QR-codes, fauna en flora...). 

In het Musée L betreed je een wereld waar wetenschap rn kunst met elkaar in dialoog gaan. Werken van beroemde kunstenaars zoal Magritte, Goya, Miro, Delvaux, maar ook specimen uit de natuurgeschiedenis, archeologische voorwerpen en uitvindingen zijn ondergebracht in dit moderne gebouw.

Aventure parc Wavre

Voor de avontuurlijke zielen is het Aventure Parc Wavre (7,6 km) een ideale bestemming. 

Hier vind je 28 parcours en spelletjes in de bomen: Tarzansprong, reuzenstappen, surf, slee, fietsen in de hoogte… Er zijn 45 tokkelbanen met een totale lengte van 3 km, waaronder de Fly-line, een tokkelbaan van 320 m met bochten en 2 Tyro-Tours. Er zijn 5 sprongen waaronder een bungeejump en een reuzenkatapult die je 17 meter hoog slingert. De Fort conquest is dan weer een outdoor lasergame in een houten fort.

Laat de adrenaline stromen terwijl je deelneemt aan leuke en uitdagende activiteiten.

© Aventure Parc

Abdij van Villers-la-Ville

© WBT - Maxime Collin

Op 13 km afstand bevindt zich de indrukwekkende Abdij van Villers-La-Ville. In dit architecturale juweel in de open lucht ontvouwen zich zes eeuwen bewoning door monniken.

Uitgerust met een tablet, ga je terug in de tijd met augmented reality en ontdek je de abdij zoals ze was in de middeleeuwen, gereconstrueerd tot in het kleinste detail! Flaneer door de 15 ha gangen van de eeuwenoude gebouwen, afgezet met planten en bloemen en geniet van een ontspannende wandeling in de weelderige omgeving van de abdij.

Eindig je bezoek met een natje of een droogje in de Bistro van de Abdij. 

De Leeuw van Waterloo

Op 20,9 km ligt het Domein van de Slag bij Waterloo. Het Domein is ondergronds gebouwd aan de voet van de Heuvel van de Leeuw en strekt zich uit over meer dan 2.000 m². 

Vandaag ziet de site van het slagveld er bijna net zo uit als 200 jaar terug. Volg de voetsporen van de mannen die hier geschiedenis schreven en bezoek de Heuvel met de Leeuw, het Wellington museum, het Memoriaal van de Slag bij Waterloo 1815 en het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon.

Lees ook ons blogartikel met Waterloo als uitvalsbasis.

© © Domaine Bataille de Waterloo

Domein van Solvay en Stichting Folon

© WBT - Denis Erroyaux
Fontein - Beeld Jean-Michel Folon met een paraplu en twee kinderen op de achtergrond© WBT - JP Remy

Een bezoek aan het Domein Solvay (18,1 km) in Terhulpen biedt een oase van rust. 

Het is erkend als uitzonderlijk erfgoed van het Waals Gewest, dat een deel van het Zoniënwoud en het Kasteel van Terhulpen omvat. De kasteeltuinen behoren tot de mooiste Parken & Tuinen van Wallonië

Tijdens een wandeling op het domein ontdek je opmerkelijke bomen, Franse tuinen, bossen, rododendron- en azaleabedden, waterpartijen...

Je vindt er meer dan 450 soorten wilde planten! Het park is ook een toevluchtsoord voor vele vogels en enkele kleine zoogdieren.

Combineer dit met een trip naar Stichting Folon (20,7 km) om kunst te ervaren te midden van deze weelderige natuur.

De Belgische multidisciplinaire kunstenaar Jean-Michel Folon creëerde in 2000 een parcours met een originele en interactieve scenografie, met speciale optische, muzikale en lichteffecten.

Ontdek er 350 van zijn creaties zoals emblematische beelden en personages met inkten, aquarellen, schilderijen, gravures, affiches, voorwerpen, beelden... 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden