Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

In het hart van de provincie Henegouwen, omringd door weelderige tuinen en een rijke geschiedenis, ligt het majestueuze kasteel van Beloeil. Laat dit indrukwekkende kasteel je startpunt zijn voor een ontdekkingstocht van historische steden, schilderachtige dorpjes, fietspaden en exotische dieren.

Historische pracht in het kasteel van Beloeil

Het kasteel van Beloeil opent de deuren naar een betoverende wereld vol geschiedenis en elegantie.

Het kasteel, sinds de 14e eeuw eigendom van de Prinsen de Ligne, is volledig gemeubileerd en bevat een uitgebreide verzameling kunstvoorwerpen van de 15e tot de 19e eeuw, waaronder een bibliotheek met 20.000 werken.

De Franse tuin, met een harmonieus spel van water en groen, licht en schaduw, strekt zich uit over 25 hectare.  

Dompel je hier onder in de pracht van dit culturele erfgoed.

 

© WBT - J.P. Remy

Op avontuur met de fiets langs RAVeL en knooppunten

Zin om de benen los te gooien tijdens een lange, maar rustige fietstocht door Picardisch Wallonië?

©  wapinature.be - Coralie Cardon

Je vertrekt aan het kasteel van Beloeil voor een tocht van 86 km. Via het platteland rijd je naar het historische kanaal Blaton-Péronnes en het grotere kanaal NImy-Blaton-Péronnes. Zo kom je in het Natuurpark van de Scheldevlakten en het bedevaartsoord Bon-Secours.

Na een ommetje door Frankrijk arriveer je in Bernissart, waar je het Museum van de Iguanodon kan bezoeken.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken bij de moerassen van Harchies en de zandzee van Stambruges.

Archeologisch erfgoed in Aubechies

De Archeosite van Aubechies op 6,5 km is de grootste site met archeologische reconstructies van België en biedt een reis van 5000 jaar naar ons verleden.

Woonvormen uit het neolithicum, de brons- en de ijzertijd illustreren de prehistorie. Een villa, een tempel, een necropolis en een platte schuit geven een beeld van de Gallo-Romeinse periode.

Aubechies is ook een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Verken het schilderachtige dorp, geniet van een drankje in de taverne en maak een wandeling langs de charmante straatjes.

© Archéosite Aubechies - Jan D'Hondt

 

Pairi Daiza, een exotisch avontuur

© WBT - David Samyn

Op 16 km van Beloeil strekt Pairi Daiza zich uit over een 75 hectare groot park en biedt een unieke en authentieke verzameling van wilde dieren, culturen, stenen en schoonheid van over de hele wereld.

In het park ga je op een wereldreis door de 5 continenten in het gezelschap van meer dan 7.500 dieren (5 reuzenpanda’s, 20 olifanten, 8 orang-oetans, 6 gorilla’s, 4 ijsberen, honderden bedreigde diersoorten).

Pairi Daiza werd meermaals uitgeroepen tot ‘Beste dierentuin van Europa’ en is bekroond met 3 sterren in de Groene Michelingids. 

Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, een reis door de eeuwenoude zorgtraditie

In het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos in Lessines (23 km) krijg je een unieke inkijk in de werking van hospitalen in de middeleeuwen.

Deze hospitaalsite werd in 1242 door Alix de Rosoit gesticht en beheerd door een gemeenschap van nonnen die er bijna 8 eeuwen lang zorgen zouden verstrekken aan zieken.

Deze verbazende en mysterieuze site voert je mee langs 20 zalen met authentieke en waardevolle kunstvoorwerpen, medische instrumenten uit vroegere tijden, uitgebreide farmaceutische collecties en een tuin met geneeskrachtige planten.

© Francis Vauban

Kunst en cultuur in Doornik

Doornik (31 km) is een van de oudste steden van België en behield veel sporen van zijn eeuwenlange geschiedenis in zijn architectuur.

© WBT - Bruno D'Alimonte

Je kunt er onder meer het oudste belfort van België en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bewonderen, beide werden gebouwd in de middeleeuwen en zijn door Unesco opgenomen als Werelderfgoed.

Een heel andere stijl vertoont het Museum voor Schone Kunsten, dat ontworpen werd door Victor Horta. Je ontdekt er werken van grote namen uit de kunstgeschiedenis, van de middeleeuwen tot vandaag. Met zijn carnaval, zijn reuzen, zijn traditionele feesten en festivals heeft de streek van Doornik een uitgebreide folklore geërfd.

Dat erfgoed kan je ontdekken in het Museum van de Folklore. Neem tijdens je bezoek de tijd om te flaneren langs de Schelde-oevers en een glas te drinken op de gezellige en levendige Grand Place!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden