Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

De stad Spa is wereldberoemd om zijn thermale baden en als geboorteplaats van het fenomeen 'spa'. De stad maakt deel uit van de Europese culturele route van historische kuuroorden. Zijn ligging in het hart van een ontspannende natuurlijke omgeving maakt het de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

In het hart van de prachtige provincie Luik ligt Spa, een stad doordrenkt van geschiedenis, wellness en avontuur. Laat je inspireren terwijl we je meenemen op een betoverende ontdekkingstocht door deze schilderachtige regio.

Spa, wellness, natuur en avontuur

Verken de stad met zijn charmante straatjes en breng een bezoek aan het Domein van Bérinzenne, het Huis van de Natuur in de Belgische Ardennen.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van de stad in een van de boeiende musea: Museum over de Waterstad en het Paardenmuseum, Wasmuseum, ...

Bezoek zijn beroemde pouhons (bronnen) waaronder de Peter de Grote-bron, de belangrijkste fontein van Spa. In dit gebouw – erkend als uitzonderlijk erfgoed - is ook de toeristische dienst gevestigd.

Laat je avontuurlijke geest los in het avonturenpark SpaForest. Vergeet niet het legendarische circuit van Spa-Francorchamps te bezoeken of zelf de sensatie van het rijden op dit beroemde circuit te ervaren met de public driving experience.

Vallei van de Hoëgne, een betoverende oase op 9 km

Van een klein beekje dat ontspringt in de Venen, groeit de Hoëgne uit tot een rivier met een romantisch maar ook onstuimig karakter!

Als er iets is dat je tijdens een wandeling in de vallei niet zult vinden, dan is dat een rechte lijn! Het gaat je zelfs bijna duizelen langs de vele bochten die de plagerige rivier maakt.

Je stapt over houten brugjes terwijl je de watervalletjes bewondert en je doorkruist de vochtige zones via vlonderpaden. Deze tocht is een en al genot.

Nobele pracht van het kasteel van Franchimont op 9 km

Het imposante Kasteel van Franchimont, een middeleeuws fort uit de 11e eeuw,  is een historisch meesterwerk dat wacht om ontdekt te worden.

Het is gebouwd op een voorgebergte met uitzicht op 3 valleien in het noorden van de Ardennen. Een niet te missen archeologische site voor geschiedenisliefhebbers in Theux.

Ondanks de vernielingen tijdens de Franse Revolutie zijn de huidige ruïnes nog steeds indrukwekkend. Verschillende elementen van de structuur van het kasteel bleven intact of werden gerestaureerd: de kazematten, de donjon, het rad, de broodoven, de bewakersruimte...

Het hele jaar door worden er op reservering rondleidingen en activiteiten in de middeleeuwse sfeer georganiseerd!

Omring jezelf met de groene pracht van de omgeving tijdens een wandeling van 9 km rondom het kasteel.

Forestia: avontuur te midden van de dieren op 12 km

Op 12 km afstand ligt Forestia, een dierenpark en avonturenpark in La Reid (Theux). Verlies jezelf in de schoonheid van de natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren

Het Dierenpark nodigt je uit om meer dan 300 dieren te ontdekken die in halve vrijheid leven, gespreid over een dertigtal soorten op 44ha vlaktes en bossen.

Vaak kennen we exotische soorten beter dan deze die leven in onze tuinen, vijvers en bossen... Ontmoet de grote verdwenen roofdieren of de wilde dieren van onze klimaatzone.

Stap ook eens binnen in de Forest’bar, een resto/ bar met een sympathiek decor en uitzich op een groot speelplein.

En eindig in schoonheid met een bezoek aan de Forest’shop, de nieuwe winkel van het park Forestia.

Het Avonturenpark biedt dan weer een ontdekkingstocht door de bomen voor een ontdekking van het woud en zijn bewoners.

Ontdek 11 parcours in de bomen, meer dan 130 obstakels voor groot en klein, en 2 reuzengrote tokkelbanen, waarvan een van 120 meter.

Een perfecte bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers.

 

 

Stavelot: culturele parels op 16 km

In het charmante stadje Stavelot gaat de natuur harmonieus samen met de oude stenen. Het historische centrum van Stavelot, een stad uit de 18e eeuw, toont woningen in natuursteen en vakwerkhuizen, steegjes en fonteinen.

Na een passage op de kasseien van de Grand’Place, gaan we richting de indrukwekkende Abdij en haar drie themamusea. Het Museum van het Circuit van Spa–Francorchamps stelt tal van voertuigen tentoon en belicht ook de passie voor competitie. Het Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy en het Museum Guillaume Apollinaire laten je respectievelijk geschiedenis en literatuur ontdekken via interactieve media. 

Ontdek de rijke culturele geschiedenis van de regio en laat je betoveren door deze culturele hotspot.

Natuurpracht in Coo op 17 km

De adembenemende natuurlijke waterval van Coo, belangrijke site in Wallonië, is de hoogste in België. De rivier Amblève valt 15 meter diep in het centrum van het dorp Coo, op enkele kilometers van Stavelot. Vandaag is de waterval nog steeds een startpunt voor vele toeristische activiteiten.

Kom de mythische dieren uit de prachtige Belgische bossen ontdekken in het Wildpark, op een boogscheut van de Watervallen.

Plopsa Coo biedt een schitterende combinatie van natuur en avontuur. Profiteer van de 25 attracties voor het hele gezin.

Coo Adventure, in de vallei van Amblève in de Ardennen, nodigt je dan weer uit om je van je sportieve kant te tonen: kajak, bomenparcours, speleologie, mountainbike, paintball, ... Adrenaline en plezier gerandeerd! 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden